Mısır'da 36 idam kararı müftüye gönderildi

Mısır'da 36 idam kararı müftüye gönderildi

Mısır'da 3 kiliseye yönelik saldırının ardından tutuklanan ve haklarında idam kararı verilen 36 kişinin dosyası, istişare edilmek üzere müftüye gönderildi.

Mısır basınında "kiliselerin bombalanması" diye bilinen davalardan yargılanan ve haklarında idam kararı verilen 36 kişinin dosyası, görüşü alınmak üzere müftüye gönderildi.

Mahkemenin iddiasına göre sanıklar, farklı tarihlerde üç kilisenin bombalanması ve 70 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor.

Sanıkların bir kısmı, Mısır'ın Batı Çölü'nde 2017'de en az sekiz polisin öldürüldüğü bir kontrol noktasına saldırmakla da suçlanıyor.

İskenderiye'deki askeri mahkemede görülen ve toplamda 48 kişinin yargılandığı dava dosyasındaki tüm sanıklar hakkında karar verilebilmesi için duruşma 15 Mayıs'a ertelendi.

İnsan hakları gözlemcileri yaşanan bazı saldırılarda failleri bulamayan yetkililerin, masum insanları suçladığını belirtiyor.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları karara bağlanmadan önce devlet müftüsüne sevk ediliyor. Müftünün görüşüne istişare amaçlı başvurulduktan sonra mahkeme son kararını veriyor. Müftü mahkemenin verdiği kararı onaylamasa bile hüküm infaz edilebiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.