Mısır'da Ani Ölüm konulu programa tepki

Mısır'da Ani Ölüm konulu programa tepki

Mısır'da darbeci Sisi yanlısı televizyoncu Amr Edip'in, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatından kısa bir süre önce düzenlediği "Ani Ölüm" konulu program sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Sosyal medya kullanıcıları, meşru Cumhurbaşkanı Şehid Muhammed Mursi'nin mahkeme esnasında ani vefatı ile darbeci Sisi yanlısı Amr Edip'in kısa bir süre önce gerçekleştirdiği program arasında bir bağlantı olup olmadığını tartıştı.

Darbe yanlısı Amr Edip, Şehit Mursi'nin vefatından 3 gün önce moderatörlüğünü yaptığı programda uzman konuklarına sık sık "Ani Ölümün Sebepleri" sordu.

Geçtiğimiz pazartesi günü Mısır resimi televizyonu darbeci Sisi tarafında hapse konulan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda şehid olduğunu duyurmuştu.

Mısır'da ilk defa birinin mahkemede vefat etmesi ve bu kişin meşru Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, gerek darbe yanlısı medya, gerekse muhalefet görünen medyanın, bu olayı sıradan bir haber olarak ekranlara taşıması ülkedeki baskıların ne derece olduğunu gözler önüne seriyor.

Şehid Muhammed Mursi'nin cenazesinde gerçekleşmesi muhtemel halk ayaklanmalrına karşın, darbeci Sisi yönetimi, şehidin köyü başta olmak tüm Mısır'da yoğun güvenlik önlemleri aldı. Hatta Müslüman Kardeşlerin yoğunlukta olduğu yerlerde her köşe başında zırhlı araçlar ve yüzü maskeli ağır silahlı kişilerin konuşlandığı adeta küçük bir ayaklanmada halka katliam yaşatmaya hazırlıklı olunduğu mesajı veriliyor.

Ülkesinin özgürlük konusunda dünyadaki tüm ülkelerden daha iyi oluğunu dem vuran darbeci Sisi, perde arkasından halkın aykalanmaması için her türlü güvenlik önlemlerinin alınması için özel ve sıkı çalışmalar yürütürken şu ana kadar Meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şahadeti ile ilgili her hangi bir açıklama yapmaması, hatta şehidin naaşının gece yarısı gizlice defnedilmesi cunta rejiminin korkaklığını ortaya koyuyor.

Darbeci Sisi tarafından görevine son verilen, 2013 yılından bu yana zindanda bulunan ve çıktığı mahkeme salonunda kasıtlı ihmaller sonucu şehid olan Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için tüm dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Müslüman Kardeşler Teşkilatı yaptığı açıklamada, tüm dünya müslümanlarını cuma günü (yarın) ülkelerindeki Mısır büyükelçilikleri önünde gıyabi cenaze namazı kılmaya ve darbe rejimine karşı barışçıl gösteriler düzenlemeye davet etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler