Mısır'da darbenin yıldönümünde gözaltı furyası

Mısır'da darbenin yıldönümünde gözaltı furyası

Mısır'da darbenin yıldönümünde düzenlenen gösterilerde yüzden fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak liderlerinden Fevzi es-Said'i de bulunuyor.

KAHİRE-Darbeyi Ret Meşruiyete Destek Ulusal İttifak Hareketi'nin darbenin yıldönümü nedeniyle yaptığı çağrısı üzerine birçok kentte düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde yüzden fazla kişi gözaltına alındı.

Gözaltılarla ilgili açıklama yapan Mısır İçişleri Bakanlığı,118 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubunun gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alınan İhvan mensuplarının emniyet merkezlerine saldırmak ve şiddete teşvikle suçlandıkları belirtildi. Haklarında soruşturma başlatılan 118 kişinin savcılığa sevk edildiği kaydedildi.

Diğer kentlerde de düzenlene darbe karşıtı gösterilerde onlarca kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak liderlerinden Fevzi es-Said de bulunuyor.

Öte yandan Mısır'daki 3 Temmuz 2013'te meşru yönetime karşı gerçekleştirilen askeri darbenin birinci yıl dönümünde birçok kentte düzenlenen gösterilerde 5 kişi hayatını kaybetmiş çok sayıda kişi yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.