Mısır'da halk polisin öldürme yetkisine karşı yürüdü

Mısır'da halk polisin öldürme yetkisine karşı yürüdü

Mısır'ın farklı kentlerinde düzenlenen iki ayrı gösteride "teröre karşı mücadele için yetki" ile "Öldürme yetkisine hayır" yürüyüşleri yapıldı.

Mısır'ın çeşitli kentlerinde cuma namazının ardından, darbe karşıtı gösterilerin yanında, Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'ye "terörle mücadele için yetki" gösterileri de düzenlendi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın "Öldürme yetkisine hayır" adını verdiği gösteri çağrılarının yanında, rejime bağlı bazı medya kuruluşlarında geçen, "terörle mücadele için Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'ye yetki" desteği gösterileri aynı anda gerçekleştirildi.

İskenderiye'de iki grubun farklı bölgelerde düzenlediği gösterilerde "teröre karşı mücadele için yetki" ile "Öldürme yetkisine hayır" yürüyüşleri yapıldı.

İskenderiye'nin Mandara bölgesinde Cuma namazının ardından, bazı Mısırlıların katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte "Terörle savaşta birlikteyiz", "Kara teröre hayır" pankartları taşındı. Bu gösterilerde Cumhurbaşkanı Sisi'ye terörle mücadele için halkın kendisine verdiği yetkiyi desteklemesi talep edildi.

Kahire, Beni Süveyf ve Minya'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde, "Teröre karşı mücadele için yetki" adı verilen gösterilerin, "öldürme yetkisi olduğu" vurgulanarak, aleyhte sloganlar atıldı. Darbe karşıtı olduklarını dile getiren gruplar, 3 Temmuz'da askeri darbesiyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile darbe karşıtlarından tutuklananların fotoğraflarını taşıdı.

"Terörle mücadele için yetki" gösterilerine katılımın az olduğu gözlendi. Gösterilere izin verilmeyen ülkede, Kahire'nin önemli merkezlerinden Abdulmunim Riyad meydanında düzenlenen gösteriye polisin müdahale etmemesi dikkati çekti.  

29 Ocak'ta 30 askerin öldürülmesiyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından Etiyopya'daki ziyaretini keserek Mısır'a dönen Cumhurbaşkanı Sisi, "terörle mücadelenin önemine" dikkati çekmişti. Ardından bazı siyasi gruplar ve medya kuruluşları bu söylemi "Terörle mücadele için yetki talebi" olarak yorumlayarak, bugünkü gösteri için çağrıda bulunmuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.