Mısır'da 'Öğrenciler Devrim Ateşini Yaktı'

Mısır'da 'Öğrenciler Devrim Ateşini Yaktı'

Darbe karşıtı Ulusal Birlik Koalisyonu halka "öğrenciler devrim ateşini yaktı" gösterileri çağrısında bulunmasıyla Mısır halkı sokaklar döküldü.

KAHİRE - Darbe karşıtı Ulusal Birlik Koalisyonu halka "öğrenciler devrim ateşini yaktı" gösterileri çağrısında bulunmasıyla, Kahire ve İskenderiye başta olmak üzere Mısır'ın birçok şehrinde halk meydanlara akın etti.

 

Kahire, İskenderiye, Zegazig ve Feyyum'da darbe karşıtı öğrenciler hareketi, yakalanan öğrencilerin bırakılması ve darbeci polislerin öğrencilere karşı baskılarını kınamak amacıyla sokaklara döküldü.

 

Mısır'da 3 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren askeri darbeyi kınamak için, Cuma namazından sonra birçok kent ve üniversiteler gösterilere tanık oldu. Darbeci Sisi milislerinin, göstericileri dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandığı öğrenildi.

 

Dört bir yandan Kahire'nin kuzeyinde bulunan savunma bakanlığına, yürümek isteyen halka, engellemek için, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile darbeci polisler tarafından müdahale edildi.

 

Kahire'de bulunan Ezher üniversitesi, Ayn el-Şems Üniversitesi ve Kahire Üniversitesinde darbe karşıtı gösteri yapmak ve Savunma Bakanlığına yürümek için toplanan öğrencilere de, polis ve Baltacı milisler tarafından ağır silahlarla müdahale edildiği gelen haberler arasında.

 

Savunma Bakanlığı'nın dört bir yanı polisler tarafından tel örgülerle çevrildi. Gösteri yapmak için gelen halka, darbeci polisler tel örgüler arkasından göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiği belirtildi.

 

Mısır'ın genelinde yapılan gösterilerde, Adeviye meydanında şehit olan Süveyşli Ahmet Sibai'nin annesi ve aralarında bayanların da bulunduğu birçok darbe karşıtı göstericinin, darbeci polisler tarafından yakalandığı öğrenildi.

 

Polislerin gösterileri engellemek için ağır silahlarla müdahale ettiği ve yaralıların olduğu bildiriliyor. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.