Mısır'daki gösterilerde 4 kişi öldü

Mısır'daki gösterilerde 4 kişi öldü

Mısır'da devrimin dçrdüncü yılı gösterilerinde İçişleri bakanlığı dört kişinin öldüğünü açıklarken Ulusal İttifak ölü sayısını altı olarak verdi

Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen gösterilerde en az 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Mısır İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 25 Ocak Devrimi'nin 4. yılı münasebetiyle düzenlenen gösteriler sırasında çıkan olaylarda 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, İskenderiye'deki gösterilerde eylemcilerin ateş açtığı ve emniyet güçlerinin buna karşılık verdiği iddia edilirken Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak kaynakları söz konusu bu konuyu yalanladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan bir başka açıklamada ise "El-Buhayra ilinde elektrik trafolarından birinin altına patlayıcı yerleştirirken, bunun infilak etmesi sonucu 2 terörist hayatını kaybetti" ifadeleri kullanıldı.

ULUSAL İTTİFAK: 6 KİŞİ ÖLDÜ

 Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak kaynakları ise gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 6 kişinin öldüğünü, Buhayra kentinde 2 kişinin hayatını kaybettiği olayın da yönetim karşıtı gösteriye polisin müdahalesi sonucu gerçekleştiğini belirtti.

Mısır'da Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesiyle sonuçlanan "25 Ocak 2011'deki" olayların yıl dönümü dolayısıyla çok sayıda kentte gösteriler düzenleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.