Mısır'daki gösterilerde bir çocuk öldü

Mısır'daki gösterilerde bir çocuk öldü

Dekahliya ilinde darbe karşıtlarının Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarının zor kullanılarak boşaltılmasının birinci yılında düzenlediği gösteride bir çocuk öldü

Mısır'da, darbe karşıtlarının düzenlediği yürüyüşe güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 14 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yetkililerinden alınan bilgiye göre, Dekahliya ilinde darbe karşıtlarının Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarının zor kullanılarak boşaltılmasının birinci yılında düzenlediği yürüyüşe polis müdahale etti. Yürüyüşe katılan 14 yaşındaki Halid es-Said'inpolis aracı tarafından ezilerek öldürüldüğü belirtildi.

"Baltacı" olarak adlandırılan sokak çetelerinin de güvenlik güçlerine destek verdiği ve göstericilere saldırdığı ifade edildi.

Olaya ilişkin İçişleri Bakanlığından henüz bir açıklama yapılmadı.

Mısır Sağlık Bakanlığı, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarının kanlı bir şekilde tahliye edilmesinin birinci yılında meydana gelen olaylarda 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 51 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete destek için Ulusal İttifak tarafından yapılan açıklamada ise iki gün boyunca yaşanan olaylarda 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler