Mısır'daki idam kararları denizlide lanetlendi

Mısır'daki idam kararları denizlide lanetlendi

Denizli'de Mısır İhvanı Müslim'inin 529 üyesine verilen idam kararı basın açıklamasıyla telin edildi.

DENİZLİ- Denizli’de aralarında birçok STK’nın bulunduğu bir grup, Delikliçınar meydanında,  Mısır’da İhvanı Müslim’inin 529 üyesine verilen idam kararını protesto etti. Sık sık tekbir ve ‘İhvana Selam Direnişe Devam,  Mursi Eğilme İnananlar Seninle ve Zalimler İçin Yaşasın Cehennem’ sloganlarının atıldığı basın açıklamasında Mısır ve Zalim diktatör Sisi’nin yaptığı zulüm telin edildi.

 

 Üç gün boyunca Mısır Direnişine destek amaçlı çadırın kurulduğu protesto eyleminde,  basın açıklamasını Denizli  STK’larının oluşturduğu Mazlumlarla Dayanışma Platformu adına Memur-Sen il Temsilcisi Osman Tavşan yaptı.

 

 “İslam Âlemi İdam Ediliyor! Uyan Ey Ümmet”

 Mısır’da halkın iradesinin tecelli etmesine tahammül edemeyen zalimler ve zalimlikte sınır tanımayan güçler, dikta rejimden miras kalan askeri ve yargı bürokrasisinin müdahalesi ile etekleri tutuşanlar, İsraile selam çakmış ve ‘Endişelenmenize gerek yok, Firavun ölmedi’ diye haykırıyorlar. Bize de ‘Size ne Mısır’dan, Size ne Filistin’den, Size ne Gazze’den, Arakan’dan, Orta Afrika’dan, Doğu Türkistan’dan, Çeçenistan’dan uslu çocuklar olun ve sesinizi çıkarmayın’ diyorlar. Mısır’da gerçekleşen darbe ile İslami hassasiyeti yüksek siyasi iktidarların ve aktörlerin yok edilmesi, örgütlü İslami yapıların zayıflatılması, itibarsızlaştırılması ve bu sayede söz dinleyen kuklaların önünün açılması, Uluslararası kapsamlı bir projedir.

 

Bugün burada yapılanlara ve yaşananlara suç ortağı olmamak, Mısır’da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek, açık yada gizli destekçileri ABD, AB ve BM’ye seslenmek, insanlık ayıbının suç ortaklarına haykırmak, darbeyi bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayan İslam İşbirliği Teşkilatına sen ne işe yararsın diye sormak,  529 masum kardeşimize sahip çıkmak için buradayız, nöbetteyiz.

 

Darbeleri, muhtıraları,operasyonları ve bütün antidemokratik oluşumları kınıyor, insan iradesine yönelmiş her türlü antidemokratik müdahaleleri reddediyor ve ‘’Mazlumlara ve İhvana Selam, Direnişe Devam ‘’ diyoruz.

 

Basın açıklamasından sonra görüşlerini aldığımız  katılımcılardan Avukat Bilal Kılınç, “Biz burada alınan kararları def etmek istiyoruz. Çünkü bu kararları verenler birer yapıdır.Bu nedenle alınan bu kararlar Müslümanlar nezdinde yok hükmündedir. Sıradan herhangi bir yapı idam kararı veremez. Çünkü yarım saatlik bir muhakeme sonucunda böyle bir karar veriyorlar ve Müslümanları idam etmek istiyorlar” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz de burada bir kez daha Müslümanlarla olduğumuzu göstermek için toplandık. Hz. İbrahim’e yardım için ağzında bir damla su taşıyan karınca misali zulme sessiz kalmamak, elimizden geldiğince sesimizi duyurmak için bir araya gelerek Mısırlı kardeşlerimizle beraber olduğumuzu göstermek istedik” şeklinde konuştu.

 

Görüşlerini aldığımız İrşad-Der genel Başkan yardımcısı Abdulbari Durmaz da görüşlerini şu şekilde ifade etti:

“İhvana ve Müslümanlara yapılan zulmün karşısında olmak için bir araya geldik. Çünkü bu idam cezası sadece İhvan-ı Müslimin’in üyelerine değil, aynı zamanda bütün Müslümanlara verilmiş bir cezadır. Firavunlar bugün yine iş başına geçmiştir. Bizler de Firavunlara karşı Musaların yanında olduğumuzu her vesileyle dile getirmeliyiz.”   (Ahmet Ural-Ahmet Tenşi-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.