Mısır'daki katliamın bilançosu artıyor: 30 ölü

Mısır'daki katliamın bilançosu artıyor: 30 ölü

Mısır'da futbol maçı öncesi poleisin Zemalik taraftarlarını hedef alması sonucu meydana gelen olaylarda ölenlerin sayısı 30'a yükseldi. Olayın, Sisi'nin ses kaydının unutturulması için özellikle çıkarıldığı öne sürülüyor

Mısır’ın Zemalik ve Empi futbol takımları arasında oynanan maç esnasında stadın dışında polisin, Zemalik’in seyirci grubu White Night taraftarlarını hedef alması sonucu ölenlerin sayısı artarken, olayla ilgili ilginç iddialar da ortaya atılıyor. Çatışmaların ülkenin cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi'nin ortaya çıkan ses kaydının unutulması için çıkarıldığı öne sürülüyor. Çatışmada ölenlerin sayısı şu anda bazı kaynaklara göre 30'a yükseldi. Bazı kaynaklar ise bu sayısı 40 olarak veriyor.

Mısırlı yetkililer stadın girişinde yaşanan izdiham nedeniyle seyircilerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak görgü tanıkları polisin iki metre genişliğindeki bir alana yüzlerce seyirciyi sıkıştırarak üzerlerine yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba attığını söyledi. Ayrıca çevik kuvvet ekiplerinin seyircilere sopalarla vurdukları da iddia edildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada seyircilerin yolu trafiğe kapattığı, bir polis aracını ateşe verdiği ve Zemalik takımı futbolcularını taşıyan otobüsün önüne yatarak stada girmesine engel oldukları iddia edildi.

MAÇLAR SÜRESİZ İPTAL EDİLDİ

Olayların ardından ülkede futbol maçları süresiz iptal edildi. Şubat 2012’de El Ehli takımı Ultras Grubu’na karşı yapılan katliamın ardından ülkedeki maçlar seyircisiz olarak oynanmaktaydı. Dün üç sene sonra ilk kez seyircinin stada alındığı maçta da onlarca kişi hayatını kaybetti. Port Said Katliamı’nda 74 seyirci katledilmişti.

El Ehli takımı seyircileri o dönemde ülkeyi yöneten askeri konsey aleyhinde statlarda slogan atmakta ve askerin ülke yönetimini sivillere teslim etmesini talep etmekteydi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.