Mısır'ın darbeci yönetimi Sina'da üç aylık olağanüstü hal ilan etti

Mısır'ın darbeci yönetimi Sina'da üç aylık olağanüstü hal ilan etti

Mısır'ın Kuzey Sina ilinde meydana gelen bombalı saldırı üzerine 3 ay olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Mısır'ın Kuzey Sina ilinde güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırının ardından, ilde 3 ay olağanüstü hal ve 17.00 ile 07.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Sina ilinde 3 ay olağanüstü hal ve 17.00 ile 07.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'nin bu sabah Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin başkanlığında olağanüstü toplanmasına karar verildiği aktarıldı.

Mısır'ın Kuzey Sina ilinde güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiği, 28'den fazla kişinin yaralandığı bildirilmişti.

MISIR ASKERİNE SALDIRI

Mısır'ın Kuzey Sina ilinde güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda en az 25 Mısır askeri öldü.

Ajansların, askeri kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre geçtiği haberlerde, Sina'da güvenlik noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 25 asker öldü.

Sağlık Bakanlığına bağlı Acil Yardım Merkezi İdaresi Başkanı Halid el-Hatip, açıklamada, güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 26'ya yükseldiğini, 28'den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

MISIR POLİSİ'NDEN KUZEY SİNA'YA ROKETLİ SALDIRI

Bu arada Mısır'ın Kuzey Sina ilinde düzenlenen bombalı saldırıdan kısa bir süre sonra aynı ilde ve Şarkıyye kentinde güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen silahlı bir grup, Kuzey Sina'nın Ebu Tavile bölgesinde güvenlik noktasına otomatik tüfek ve RPG tipi tanksavar roketlerle saldırdı.

Saldırıda ölen ve yaralananların sayısına ilişkin bilgi verilmedi. Olayın sorumluluğunu üstlenen olmazken, güvenlik güçleri, kaçan saldırganları yakalamak için bölgedeki tüm giriş çıkışları kapatarak arama çalışmaları başlattı.

Bu arada Mısır makamlarının, Sina Yarımadası'nın iletişimini kestiği, ordunun yoğun güvenlik önlemleri alarak kontrol noktaları oluşturduğu, Süveyş Kanalı boyunca da güvenliğin artırdığı öğrenildi.

Öte yandan emniyet kaynakları Şarkıyye kentinde motosikletli ve maskeli 3 kişinin polis şefi Ali Emin Ali'ye silahlı saldırı düzenlediğini ve Ali'nin olay yerinde öldüğü belirtti.

ABD SALDIRIYI KINADI

Öte yandan ABD, Mısır’da güvenlik noktasına düzenlenen saldırıyı "şiddetle" kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında, onlarca Mısırlı askeri ölümüne ve düzinelercesinin yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

ABD olarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilediklerini belirten Psaki, dinamik ve refah içindeki bir Mısır için istikrar ve güvenliğe ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Psaki, ABD’nin Mısır hükümetinin terörle mücadele çabalarını desteklemeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.