Molla Abdullah Akdeniz vefat etti

Molla Abdullah Akdeniz vefat etti

​Bingöl’ün Solhan ilçesinde ikamet eden bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Abdullah Akdeniz, kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Birçok talebe yetiştiren bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Abdullah Akdeniz (80), kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Solhan ilçesinde ikamet eden Molla Abdullah Akdeniz, sabah saatlerinde rahatsızlığının artması üzerine Solhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Akdeniz,  yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etti.

Cenazesi Solhan Devlet Hastanesi’nden alınarak Solhan Merkez Ulu Cami’ine getirilen Akdeniz, burada okunan Kur’an-ı Kerim ve kılınan cenaze namazı ardından kendi köyü olan Arakonak beldesinde defin edildi. Molla Abdullah Akdeniz’in taziyesinin ise Solhan Taziye Evi'nde kurulacağı belirtildi.

Molla Abdullah Akdeniz kimdir?

Akdeniz, Solhan'da ve imam hatip olarak görev yaptığı yerlerde verdiği derslerle yüzlerce talebe yetiştirdi.

Akdeniz, İslami hizmetlerinden dolayı 12 Eylül askeri darbesinden sonra devlet tarafından sürgüne gönderilenler alimler arasındaydı.

Kendi döneminde bütün zorluk ve sıkıntılara rağmen gittiği her yerde öğrencilere Arapça ve İslami ilimler vermeye devam eden Akdeniz, bölgenin farklı yerlerine giderek medrese eğitiminin yaygınlaşmasına önemli katkılar sundu.

Bölgede saygı ve hürmet gösterilen âlimlerinden olan Molla Abdullah Akdeniz, halk arasında meydana gelen küskünlükler ve ihtilafları çözerek devamlı insanların başvurduğu ve meselelerini götürdüğü önemli bir şahsiyetti.  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler