Molla Abdurrahman Emsen,‘Her geceyi Mirac’a dönüştürmeliyiz’

Molla Abdurrahman Emsen,‘Her geceyi Mirac’a dönüştürmeliyiz’

Miraç Kandili münasebetiyle açıklamalarda bulunan İTTİHAD âlimlerinden Molla Abdurrahman Emsen, Miraç Kandilinin Müslümanlar için önemli olduğunu ve bu gecenin ibadetle ihya edilmesi gerektiğini söyledi.

Recep ayında meydana gelen ve tarihin en önemli olaylarından biri olan Miraç kandili bu gece İslam âlemince idrak edilecek. Bilindiği üzere, Kur’an’dan sonra en büyük mucize olarak nitelendirilen Miraç hadisesi ile Peygamber efendimiz Sidret’ül Münteha’ya yükselmişti.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) âlimlerinden Molla Abdurrahman Emsen İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) yaptığı açıklamada Miraç Kandilinin Müslümanlar arasında çok önemli olduğunu belirterek Müslümanların yapacakları ibadetleri sadece bu geceyle sınırlandırmamaları gerektiğini vurguladı.

“Miraç gecesi Müslümanlar için fırsattır”

Miraç gecesinin Müslümanlarca ibadetler geçirilmesi gerektiğini belirten Emsen, “Miraç Kandili Müslümanlar arasında çok büyük öneme sahiptir. Miraç Kandili Müslümanlar arasında bu gece ve diğer geceler olan Regaip, Beraat, Kadir geceleri gibi bu da Müslümanlar için bir fırsattır. İbadetlerinde eksik olan kişinin ibadetlerini tamamlaması için bir fırsattır. Bu gecede Peygamber Efendimiz (sav) Mekke’den Mescid-i Aksa’ya yürümüş gitmiştir. Oradan da Allah’u Teâlâ’nın huzuruna yükselmiştir. Miracın kelime manası da merdiven (yükselme) demektir. Peygamber Efendimiz (sav) o gece Allahu Teâlâ’nın huzuruna çıkmıştır. Onun için Müslümanların bu geceyi ihya etmesi konusunda ibadetlerindeki eksiklerini tamamlaması ve o geceyi ibadetle ihya etmeleri Kur’an’ı Kerim okuyup zikir yapmaları gerekir. Müslümanların bu geceyi ibadetle, gündüzü de oruçla geçirmeleri gerekir.” dedi.

“Müslümanlar ibadetlerini bu geceyle sınırlandırılmamalıdır”

Müslümanların ibadetlerini sadece bu geceyle sınırlandırmamaları ve hergeceyi Mirac’a dönüştürmeleri gerektiğini söyleyen Emsen, “Tabi bu ibadetler yapılırken sadece bir geceyle sınırlandırılmamalıdır. Bir müslüman isterse her geceyi Miraç Gecesi’ne dönüştürebilir. Miraç gecesinde Peygamber Efendimiz (sav) Mekke’den Mescid-i Aksa’ya Küdüs’e götürülmüş ve Kudüs’ten de mescid’i Aksa’ya oradan Allah’ın huzura çıkmıştır. Bir gecede Müslümanlara ve Peygamber Efendimize bazı hediyeler sunulmuş. Müslümanlara beş vakit namaz bu gecede farz kılınmış, Peygamber Efendimiz’e (sav) şefaat hakkı verilmiş. Ayrıca Peygamber Efendimiz ve Müslümanlara bir aylık mesafede düşmanlara korkusunu salmıştır. Bakara’nın son iki ayeti Cebrail (as) vasıta kılınmadan direk Allahu Teâla’dan Peygamber Efendimize verilmiştir.” diye konuştu.

“Miraç Peygamberimize bir hediyedir

Bütün peygamberlere bir hediye verildiğini ve Miraç Gecesi’ninde peygamber efendimize hediye edildiğini ifade eden Molla Emsen, “Miraç Allah’ın peygamber efendimize hediye etmiş olduğu bir hediyedir. Bütün peygamberlere verilmiş bir hediye vardır. Miraç gecesi de Peygamber Efendimize verilmiş olan bir hediyedir.” şeklinde konuştu.

Emsen, son olarak şunları söyledi: “Mesajları kendisine sunulan hiçbir peygambere verilmeyen asıl özellikler bu gecede peygamber efendimiz (sav) verilmiştir. Bu da Peygamber Efendimiz’in (sav) en yalnız olduğu ve müşriklerin baskısının yoğun olduğu bir dönemde Allahu Teâla bu miraç gecesini Peygamber Efendimize hediye ederek O’nun sıkıntısını gidererek O’ndan yardımını eksik etmeyeceğini göstermiştir. Ben bütün Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ediyor ve hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan diliyorum”  (İlyas Akkoş - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler