Molla Ünel: Mutluluğumuzu Rabbimizin istediği bir şekilde kutlayabiliriz

Eğitim-öğretim yılı sonunda düzenlenen ve gençleri ifsat eden mezuniyet baloları hakkında; bu tür kutlamaların toplumun gelenek ve görenekleriyle uyuşmadığını belirten Molla Sinan Ünel, "Mutluluğumuzu Rabbimizin istediği bir şekilde kutlayabiliriz." dedi.

Okullarda dönem sonu yapılan mezuniyet törenlerinin batı kaynaklı olduğunu belirten Molla Sinan Ünel, toplumun gelenek ve görenekleriyle uyuşmayan bu programların yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Yapılan bu baloların batının kokuşmuş zihniyeti olduğunu belirten Ünel, mezuniyet kutlamalarının yapılış şeklinin kültür ve inanca ait olan bir kutlama şekli olmadığını ifade etti.

"Kültür ve inancımızdan uzak bir şekilde bu kutlamalar yapılıyor"

Yapılacak mezuniyet törenlerinin inanç ve kültürümüze ters olmaması gerektiğini ifade eden Ünel, "Mezuniyet töreni gençlerimizin üniversitelerini bitirmesinden sonra, eğitimlerinin bitmesinin sevincini yaşamak için yaptıkları bir faaliyettir. Elbette ki bir insan bir başarı elde ettiyse, emek harcayıp neticesinde bir yere ulaşmışsa bunun sevincini yaşama hakkı vardır. Elbette mezuniyet sevincini yaşayacak, duygularını paylaşacak fakat bu zamanda yapılan mezuniyet törenleri kültürümüze, inancımıza ve örfümüze uygun olmayan bir şekilde yapılıyor ve birçok yerde içkili, kadın erkek karma bir şekilde kutlanıyor. Örf, kültür ve inancımızdan uzak bir şekilde bu kutlamalar yapılıyor." şeklinde konuştu.


"Ciddi anlamda bu yapılan rezilliklere şahit oluyoruz"

İslam'da ve kültürümüzde böyle bir kutlama şekli olmadığını vurgulayan Ünel, "Mezuniyet kutlamalarının yapılış şekli, aslında bize ait olan bir şey değil, Kültür ve inancımıza ait olan bir kutlama değil. İslam'da böyle bir bayram, böyle bir kutlama şekli yoktur. Batının kokuşmuş medeniyetinden kültürlerinden bize gelmektedir. Maalesef batı zamanında böyle bir uygulama yaptığı için bizimkiler de o kokuşmuş batı kültürünü yavaş yavaş içimize yerleştirdiler ve bu durum kabul gördü. Ciddi anlamda bu yapılan rezilliklere şahit oluyoruz. Kültürümüze, dinimize, İslam'a ve örfümüze uygun olmayan bu uygulamaları görmeye başladık ki çoktandır yapılıyor. Bir an önce bunların düzeltilmesi gerekir. Sevincimizi ve mutluluğumuzu Rabbimizin istediği bir şekilde kutlayabiliriz. Batının medeniyet dedikleri o kokuşmuş kültürlerine uymamıza gerek yok. Özellikle karma bir şekilde çılgınlar gibi bu şeyleri yapmaları bir günah ortamının, bir haram ortamının ve bir isyan ortamının oluşmasına sebebiyet veriyor ve bu doğru bir şey değildir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.