Moody's Türkiye notuna dokunmadı

Moody's Türkiye notuna dokunmadı

Türkiye'ye yönelik kredi notu açıklamasını dün yapması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin herhangi bir güncelleme yapılmadığını belirtti

Türkiye'ye yönelik kredi notu açıklamasını dün yapması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin herhangi bir güncelleme yapılmadığını belirtti. Moody's'in açıklamasında, "Ülke notu takviminin, potansiyel hareketlere ilişkin sadece gösterge tarihler olduğunu dikkat alınız" denildi.

Türkiye'ye ilişkin değerlendirmenin belirlenen takvime göre neden açıklanmadığı yönündeki soru üzerine, Moody's'in New York'taki merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "Moody's potansiyel reyting eylemlerine ya da raporların yayınlanmasına ilişkin yorumda bulunmamaktadır. Moody's'in ülke notu takviminin, potansiyel hareketlere ilişkin sadece gösterge tarihler olduğunu dikkat alınız" ifadeleri kullanıldı.

Moody's, resmi internet sitesinden genel bir açıklama yaparak, "Moody's bu açıklamayı 8 Ağustos 2014 tarihli faaliyet takvimine istinaden yapmaktadır. Açıklama piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır ve resmi bir kredi notu açıklaması değildir. Moody's tarafından bildirilen açıklama takvimi, kredi notlarının açıklanabileceği üç tarih belirler ve potansiyel hareketlere ilişkin bir göstergedir" ifadelerine yer verdi.

Kurum, 8 Ağustos tarihinde Azerbaycan, İsveç ve Türkiye'nin kredi notlarıyla ilgili herhangi bir güncelleme yapılmadığını bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.