Moskova'da onbinler bayram namazı kıldı

Moskova'da onbinler bayram namazı kıldı

Moskova'da camiye sığmayan kalabalık sokaklarda, kaldırımlarda, araç trafiğine kapatılan yollarda ve tramvay hatlarında namaza durdu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayan Müslümanlar, dün Bayram Namazı için Kremlin Sarayı'na on dakika yürüyüş mesafesindeki Prospekt Mira'daki Merkez Cami'ne akın etti. Cami dolunca Müslümanlar caddelere serilen örtüler üzerinde namazlarını kıldı.

100 BİNDEN FAZLA KİŞİ

Moskovalı Müslümanlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Bayram Namazı için geçen yıllarda olduğu gibi yine aynı adresi tercih edince on binler sokaklara taştı ve caminin etrafındaki sokaklar ve caddeler insan seline döndü. Camiye sığmayan kalabalık sokaklarda, kaldırımlarda, araç trafiğine kapatılan yollarda ve tramvay hatlarında namaza durdu.

Moskova'ya çalışmaya gelen Orta Asyalı işçiler ve Moskovalı Müslümanlardan oluşan cemaattin 100 bini geçtiği tahmin ediliyor.

BELEDİYEDEN BAYRAMA ÖZEL SES DÜZENLEMESİ

Gecenin geç saatlerinden itibaren camide yer bulmak için gelen Moskovalı Müslümanlar, camide nerdeyse gecelerken, geç gelenler ise sokaklarda ve tramvay yolunda bulabildikleri yerlerde yanlarında getirdikleri seccadeleri sererek saf durdular. Yanında seccade getirmeyenlerin ceketlerini ve satıcıların sattıkları seccade şeklindeki kağıtları serdikleri görüldü. Her yıl aynı olayın görüldüğü Merkez Camii etrafında geceden araçlar çekicilerle kaldırılırken, Moskova Belediyesi'nin sağladığı ses düzenlemeleri ile sokaktaki insanların daha rahat namaz kılması sağlandı.

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Dmitri Medvedev ve Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de Ramazan Bayramı vesilesiyle Rusya'da yaşayan Müslümanlarını tebrik ettiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler