Mossad cinayetleri ve karanlık yüzü!

Mossad cinayetleri ve karanlık yüzü!

'Armageddon’a Karşı Casuslar:İsrail’in Kutsal Savaşı' adlı Mossad içerisinde Mossad olarak nitelenen Kidon adlı suikast timlerinin nasıl karanlık işler çevirdiğini anlatıyor

Batılı ülkelerde yayınlanan bir kitap Mossad içerisinde Mossad olarak nitelenen Kidon adlı suikast timlerinin nasıl karanlık işler çevirdiğini ve İranlı nükleer bilim adamlarına nasıl suikastlar yaptıklarını bütün ayrıntılarıyla anlatıyor.

Kitabın adı Armageddon’a Karşı Casuslar:İsrail’in Kutsal Savaşı. Yazarlar ise Dan Raviv ve Yossi Melman. Kitap baştan sona İsrail’in suikast timi Kidon’un ne tür taktik ve stratejilerle düşmanlarına karşı kirli bir savaşa girdiğini anlatıyor. İsrail’in karanlık yüzünü öğrenmek isteyenler, bu kitapta aradıklarını rahatlıkla bulacaklar.

Bilindiği gibi 2011 yılı ortaları ve 2012 yılının başları İran’ın barışçıl nükleer faaliyetlerini yürüten bilim adamlarının ard arda suikasta uğramasına tanık olmuştu. Peşpeşe öldürülen İranlı bilim adamlarının nasıl öldürüldüğü ise bir türlü aydınlatılamamış ancak bir süre sonra İranlı yetkililer yakalanan Mossad ajanlarının itiraflarını İran televizyonundan yayınlamıştı. İtirafların yayınlanmasından kısa bir süre sonra da Cemali Faşi adlı suikastçı da idam edilmişti.

Cemali Faşi, 15 Mayıs 2012’de İran yönetimi tarafından kendisine yöneltilen casusluk suçlamasının kanıtlanmasının ardından idam edildi. Faşi yayınlanan itiraflarında neler yatığını şöyle anlatıyordu: “Sabah erken uyandım ve eğitim aldığımız şekilde ardiyeye gittim. İçinde bomba bulunan kutuyu hazırladım. Motorsikleti evin dışına çıkardım ve daha önce kendileriyle iletişim kurduğum kişilerin bulunduğu yere gittim. Profesörün ikamet ettiği sokağa vardığımda sokak bomboştu. Kimseler yoktu. Motorsikleti kaldırımın üstüne koydum ve evin önüne park ettim. Bana görevin yerine getirildiğini, eşyalarımla bagajımdan kurtulmam gerektiğini söylediler.”

Faşi ayrıca İsrail’de nasıl eğitim gördüğünü ve parasal kaynağı nereden bulduğunu tek tek açıkladı. Yatığı açıklamaların tamamı kurulduğundan bugüne kadar uyuşturucu kaçakçılığından beyaz kadın ticaretine, bebek kaçırmadan organ kaçakçılığına varana kadar her türlü yasa dışı işlere imza atmış olan Mossad’ı ve onun suikast timi Kidon’u gösteriyordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.