Motosiklet sürücülerinin başı hırsızlarla dertte

Motosiklet sürücülerinin başı hırsızlarla dertte

Gaziantep'te son zamanlarda artan motosiklet hırsızlığı olayları nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, hırsızlarla başlarının dertte olduklarını söyleyerek, güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden yakındı.

Son zamanlarda artan motosiklet hırsızlığı olayları nedeniyle sitemde bulunan vatandaşlar, polis ve savcıya yaptıkları başvurulardan bir sonuç alamadıklarını belirterek, çalınan motosikletlerin bulunamamasından dert yandı.

Merkez Şehitkamil ilçesi Gazikent Belkıs Mahallesi ikamet eden Ali Özcan’ın 27 TG 025 plakalı motosikleti evinin önünde park halindeyken 20 Mayıs Cuma günü sabaha karşı çalındı.

İş yerine gideceği esnada motosikletinin yerinde olmadığını ve çalındığını fark ettiğini söyleyen Özcan, hırsızların evinin bahçesine kadar girerek motosikletinin çaldığını belirtti.

Son zamanlarda sosyal medya ve televizyon ekranlarında sık sık çalınma anına ait görüntülere rastlandığını dile getiren Özcan, buna rağmen çalınan motosikletlerin bir türlü bulunmadığından dert yandı.

Özcan, “Toplumumuzda bu tür olaylar çoğalıyor. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de insanların şuursuzca hareket etmeleridir. Hırsızlar bu hareketleri ile kendilerine zulüm ediyorlar. Çünkü bunun hesabını Allah (c.c) vereceğini düşünmeden bunu yapıyorlar.” dedi.

"Caydırıcı cezaların olmayışı hırsızlık olaylarını arttırdı"

Cezaların yeterince caydırıcı olmamasının hırsızlık olaylarının artmasına neden olduğunu belirten Özcan, hırsızların nerede ise hırsızlığı bir meslek haline getirdiklerini söyleyerek, “Motosikletimiz çalındığında panik halde karakola gidiyor, ihbarımız yapıyoruz. Yaptıkları tek şey nasıl olduğunu anlatmamızı istiyorlar. Sonrasında gidebilirsiniz diyorlar. Ama çalınan motosikletler ise bulunmuyor. Bir motosiklet ancak trafiğe takılınca bulunuyor. O da zor. Çünkü çalınan motosikletler parçalanıp satılıyor.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.