“Mücadele Müslümanın imtihanıdır”

“Mücadele Müslümanın imtihanıdır”

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi'nin 'Dünya Mustazaflar Haftası' münasebetiyle düzenlediği etkinlikte konuşan Âlimler ve Hukukçular, İlke Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi'nin 'Dünya Mustazaflar Haftası' münasebetiyle düzenlediği etkinlikte konuşan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik ve Hukukçu-Yazar Mehmet Emin Güneş, İlke Haber Ajansı’na konuşarak, Mustazafların uyandığına ve mücadeleye giriştiğine dikkat çektiler.

Müslümanların zalim ve müstekbirlerin elinden kurtulmak için yeniden İslam’a dönmeleri gerektiğini söyleyen Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik Hoca, Müslümanların içine düştüğü durumdan kurtulmak için aralarında ittihadı ve ittifakı sağlamaları gerektiğini söyledi.

“Yeryüzünün bütün Mustazafları uyanmıştır”

Yeryüzündeki Müslümanların çoğunun bilinçsizlik hastası olduğunu söyleyen Şenlik, “İşin bilincinde olan, bu işi gerçekten kavramış olan Müslümanların, hareket önderlerinin ve Âlimlerinin bir araya gelmesi ve bu meseleleri ele alarak sorunların pratik ve sağlıklı çözümleri noktasında ciddi adımlar atmaları gerekiyor. Bu katıldığımız panellere benzer çalışmalar ve adımlar gerçekten takdire şayandır. Çünkü bu tür programlar, Müslümanları birbirine yakınlaştırır. Büyük ittihadın olmasına vesile olur. İnşallah, bu hareketler başlamıştır. Yeryüzünde bütün Mustazaflar uyanmış, bütün Müslümanlar zulme uğradığının ve sömürüldüğünün farkına varmıştır.” dedi.

Allah’ın Muztazaflara direnecekleri takdirde onları yeryüzünün hâkimi kılacağını vaat ettiğini belirten Hukukçu-Yazar Mehmet Emin Güneş ise İslam Ümmetinin içine düştüğü kötü tablonun Müslümanların sorunlara karşı mücadele etmediğinden kaynaklandığını söyledi.

“Mücadele Müslüman’ın imtihanıdır”

Mücadelenin Müslüman’ların imtihanı olduğunu söyleyen Güneş, “Düşmanlarımızın silahları, gücü ve avantajları olabilir. Ancak Müslümanların imanı çok daha büyük bir kuvvettir. Eğer Allah’a güvenmezsek ve mücadele etmezsek o halde düşeceğim durum ortadadır. Kiminin tankları, topları, orduları var. Müslümanların ise Rabbi var, imanı var.” şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler