Müftülük tarafından Ergani’de Siyer-i Nebi Yarışması

Müftülük tarafından Ergani’de Siyer-i Nebi Yarışması

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Müftülük tarafından yetişkinlere yönelik ödüllü Siyer-i Nebi yarışması düzenlendi.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Kaymakamlık ve Müftülüğün organize ettiği Siyer-i Nebi yarışması bu gün düzenlendi.

Yetişkinlere yönelik yapılan sınav Bekir Aral İmam Hatip Lisesinde gerçekleşti. Sınav sonucunda dereceye girecek vatandaşlara çeşitli ödüller verileceği belirtildi.

Siyer-i Nebi sınavı hakkında bilgi veren Ergani ilçe müftü vekili Ahmet Uluç, sınava hazırlanmak için herhangi bir eser sınırlamasına gitmediklerini belirterek, “Amacımız sınav vesilesiyle Peygamberimiz Hz Muhammed’in (sav) hayatını okutmak ve yaşatmaktır.” dedi.

Erkek ve bayanların ayrı ayrı sınıflarda katıldığı sınavda 50 soru soruldu. Siyer sınavı sonucunda dereceye girecek bayanlara beyaz eşya, erkeklere ise Laptop Bilgisayar ve cep telefonu hediye edileceği öğrenildi.

Vatandaşlar sınavdan dolayı Ergani Müftülüğüne teşekkür ettiklerini belirterek bu tür sınavların geleneksel hale getirilmesini istediklerini belirttiler.

“Sınava giren herkesin yüzünde mutluluk vardı”

Sınava giren vatandaşlardan Cuma Bayrak sınavdan dolayı Ergani Müftülüğüne müteşekkir olduğunu belirterek; “Sınava giren herkesin yüzünde Peygamberimizin (sav) hayatını okumanın verdiği bir mutluluk vardı. Başta Ergani Müftülüğü olmak üzere emeği geçen herkesten Allah (cc) razı olsun.” dedi.

Soruların kapsayıcı ve genel olduğunu belirten Abdullah Anuştekin ise; “Siyer bilincinin yaygınlaşması adına güzel bir sınavdı. Bu tür sınavların geleneksel hale gelmesi gerekir.” İfadelerini kullandı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.