Muhammed Biltaci vefat mı etti?

Muhammed Biltaci vefat mı etti?

Mısır'da İhvan'ın liderlerinden Muhammed el-Biltaci'nin, cezaevinde beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği iddialarına ilişkin konuşan İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi Mithat Haddad, Biltaci'nin sağ olduğunu açıkladı.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) eski Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin, geçtiğimiz gün tutulduğu cezaevinde beyin kanaması geçirdiği basına yansımıştı.

Bugün ise bazı sosyal medya hesaplarından Biltaci'nin hayatını kaybettiği yönünde iddialar paylaşıldı.

İddialara ilişkin İLKHA'ya açıklama yapan İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi Mithat Haddad, Biltaci'nin hayatta olduğunu ifade etti.

Haddad, yaptığı açıklamada, Biltaci'nin iki gün önce mahkemeye çıktığını ve burada durumun iyi olduğunun görüldüğünü aktardı.

Haddad, Biltaci'nin, cunta mahkemesinde yaklaşık bir aydır beyin tümörü geçirdiğini ve durumunun şu an iyi olduğunu anlattığını söyledi.

Geçtiğimiz gün de Biltaci ailesi yazılı bir açıklama yapmış ve Muhammed el-Biltaci'nin beyin kanaması geçirmiş olduğunu kaydetmişti.

Açıklamada, beyin kanamasının ne zaman olduğu ve ne tür bir tıbbi müdahalede bulunulduğu hakkında bilgi edinilemediği ifade edilmiş, "Mahkeme heyeti tıbbi müdahale konusundaki taleplere cevap vermemektedir. Biltaci'nin hayatı ve sağlığı konusundaki olumsuz gelişmelerden Mısır yönetimi, Hapishaneler İdaresi, İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılığı sorumludur." denilmişti.

İdamla yargılanan Muhammed El-Biltaci, Rabia Meydanı'ndaki darbe karşıtı gösteriler sırasında vurularak öldürülen Esma Biltaci'nin babasıdır. Mısır'daki hapishaneler içinde en kötü ortama sahip olarak bilinen Akreb cezaevinde tutulan Biltaci'ye burada siyasi baskı uygulanıyor. Biltaci'nin, 3 yıldır ailesiyle görüşmesine izin verilmiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.