Muhammed Mursi için Viranşehir'de gıyabi cenaze namazı kılındı

Muhammed Mursi için Viranşehir'de gıyabi cenaze namazı kılındı

Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şehid olması nedeniyle Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Viranşehir İlçe Müftülüğü tarafından 2013 yılından bu yana zindanda bulunan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda şehid olması nedeniyle bugün öğle namazından sonra Merkez Kışla Camisinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazından önce Mursi başta olmak üzere İslam davası uğruna şehid olan şahsiyetler için okunan Kur’an-ı Kerim'in ardından İlçe Müftüsü Kamil Oktay kısa bir konuşma yaptı.

 Oktay, "Şunu unutmayalım ki İbrahimler ateşin içinde olsalar da nur içindedirler. Yusuflar zindan da olsalar da en yüksek makamdadır. İnşallah Rabbim onu da makamına nail eylesin. Biz buna şahidiz ki o imanın ve cesaretini Allah’a olan imanından aldı. Onun en büyük rehberi Kur’an-i Kerim idi, onun lideri ise Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) idi. Onun yolu da şahadet yoluydu o mertebeye de ulaştı. Şehitlik toprağa atılan en bereketli tohumdur. Tohum nasıl toprak altında diridir ise şehitte Rabbimizin ifadesi ile diridir." dedi.

Kılınan namazın ardından ilçe bulunan STK'lar bir basın açıklaması yaptı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı cenaze nazmında Şehid Mursi Rahmetle yâd edilirken darbecilere ise lanet yağdı. Gıyabi cenaze namazı Muhammed Mursi ruhuna okunan Fatiha ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.