Muhammed Mursi ümmetin mazlum şehididir

Muhammed Mursi ümmetin mazlum şehididir

Mardin'in Midyat ilçesinde vatandaşlar, Muhammed Mursi'nin ümmetin mazlumca şehid olan bir lideri olduğunu ve hesabının mutlaka sorulması gerektiğini ifade ettiler.

Dün mahkemeye çıktığı sırada fenalaşarak şehadete kavuşan Muhammed Mursi için Mardin'in Midyat ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Merkez Hacı Kasım Altunkaya Camii'nde öğlen namazını müteakiben İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına yüzlerce vatandaş katıldı.

Namaz sonrası Muhammed Mursi'nin şehadetine ilişkin konuşan siyasi,eğitimci ve vatandaşlar,  Mursi'nin darbeci kukla Sisi ve yandaşları tarafından haince zulme uğrayan, ümmetin mazlum bir şehidi olduğunu ve hesabının mutlaka sorulması gerektiğini ifade ettiler.

Büyük bir şahsiyet olan Mursi'nin  şehadetiyle büyük bir hüzün yaşadıklarını ifade eden HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı  İsa Altunkaynak, iki yüzlü davranan Batı'ya tepki gösterdi.

Altunkaynak, "Öncelikle İslam alemi ve ümmetinin başı sağ olsun. Acımız büyüktür. Büyük bir şahsiyeti kaybettik. Mısır zindanlarında tarih boyunca tevhid erlerine büyük işkenceler yaşatılmıştır. Bunun acısını yaşıyoruz ve en son olarak Muhammed Mursi'yi şehid verdik. Özellikle 6 yıldır zindanda yaşayan ve halkın iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanı olması hasebiyle bu zulme seyirci kalan Dünya Adalet Divanı'nı hak ve hukuktan dem vuran dünya siyasilerini şiddetle kınıyoruz. 6 yıldır sadece iki sefer ailesiyle görüşebiliyor. Bu, sıradan bir şahsiyet değildir. Halkın iradesiyle seçilen bir şahsiyetten bahsediyoruz. Siyasi, ekonomik ve kültürel yönden Müslümanların birlik içerisinde olması gerekiyor. Müslümanların Allah'ın ipine sımsıkı sarılması gerekir. Aramızdaki çekişmeyi bir kenara bırakıp zulme karşı dik durmalıyız. Eğer biz etnik ve milli duyguları bir kenara bırakırsak tüm firavunları al aşağı edeceğimize inanıyoruz." dedi."Muhammed Mursi, ümmetin mazlum bir şehididir"

Molla Abdulaziz Bilgin, Mursi'nin şehadetinin sadece Mısır'ın değil İslam ümmetini bir meselesi olduğuna vurgu yaptı.

Bilgin, "Umarız ki şehadeti İslam ümmetinin uyanışına ve dirilişine vesile olur. Mursi'nin yaşadıkları her şey onun Müslüman olmasındandır. İslam'dan korktukları için Sisi'yi desteklediler. Yani Mursi bir Seyyid Kutub, Ömer B.Abdulaziz'dir . Bir İslam sembolüdür. Hareketiyle, ahlakıyla, şehadet şekliyle bir timsal ve örnektir. Mursi, ümmettin mazlum bir şehididir." dedi."Mursi'nin davasının yolcusuyuz"

Eğitimci Halil Karadaş, Hasan El Benna, Seyyid Kutub'un şehadetiyle İslami davanın sona ermediği gibi; Muhammed Mursi'nin şehadetiyle de bu davanın sona ermeyeceğini vurguladı.

Karadaş, "Bizler de onun yolundayız ve o yolun yolcusuyuz. Allah, onun gibi yaşamayı ve şehid olmayı nasip etsin." dedi.Ekrem Zerey de "Sisi ve yandaşlarını lanetliyoruz. Sisi bir işbirlikçi ve kukladır. ABD ve Avrupa tarafından görevlendirilen bir melundur. Bunun bedelini Allah'ın izniyle ağır bir şekilde ödeyecektir. Her gün âlimlerimizin şehid olması dağınıklığımızdandır. Siyasilerimize sesleniyoruz: Bu ümmet hazırdır; yeter ki sizde hazırlanın." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.