Muhammed Mursi’ye şahidiz, firavunlara karşı adam gibi dik durdu

Muhammed Mursi’ye şahidiz, firavunlara karşı adam gibi dik durdu

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şehadeti nedeniyle Mardin’de gıyabi cenaze namazı sonrası açıklamalarda bulunan STK temsilcileri, şehid Muhammed Mursi’nin firavunlara karşı adam gibi dik durduğuna şahit olduklarını söylediler.

Temmuz 2013’te cuntacı Sisi tarafından yapılan darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve ardından tutuklanarak cezaevine konulan Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda şehadete erişmesi sonucu Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin ve ilçelerinde de merkezi camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı.  

Merkez Artuklu ilçesindeki Fuat Yağcı Camisi'nde şehid Mursi için sela okunduktan sonra öğle namazı kılındı. İl Müftüsü İsmail Çiçek, daha sonra cami bahçesinde Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

İl Müftüsü Çiçek, Mısır’da cennete gitmenin yolunun zindanlardan, kuyulardan geçtiğinin bir kez daha anlaşıldığını söyledi.

Gıyabi cenaze namazının ardından Fuat Yağcı Camisi İmamı Hasan Yenigün dua okudu. Namaza, AK Parti İl Başkan Vekili Vahap Alma, Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet İletmiş, HÜDA PAR Artuklu İlçe Başkanı Ferit Dengiz, sivil toplum kuruluşları temsilcisi ve çok sayıda vatandaş atıldı.

“Şehadeti Müslümanların uyanışına vesile olsun”

Gıyabi cenaze namazı sonrası sivil toplum kuruluşları temsilcileri İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

Mardin Dost-Der Başkanı Fesih Memiş, “Rabbim, Muhammed Mursi’nin şehadetini kabul etsin.  Şehadet bizim için bir kazançtır, kayıp değildir. İslam milletinin başı sağ olsun. Rabbim onun şehadetini şu an yeryüzünde yaşayan bütün Müslümanların uyanışına vesile kılsın. Hepimiz onun şehadetiyle derin bir üzüntüye gark olduk. Bu üzüntümüzü dile getirmek için gıyabi cenaze namazı kılındı. Rabbim rahmet eylesin, Rabbim onu Firdevs cennetinde, Allah Resulüne komşu eylesin inşallah.” dedi.

“İslam âlemi uyanmalı”

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat ise “Muhammed Mursi, maalesef zindanlarda kendisine belki yapılan işkencelerden veya verilen ilaçlardan dolayı maalesef hakkın rahmetine kavuştu. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Onun nuruyla inşallah İslam âlemi uyanır, uyanmalıdır. Rabbim, şehadetini kabul eylesin.” diye konuştu.

“Musi’yi siyonistler şehid etti”

Gıyabi cenaze namazına katılan Iraklı Şeyh Bekir ise Muhammed Mursi’nin siyonistlere karşı bir tehdit unsuru olarak görüldüğü için önce darbe ile yönetimden indirildiğini, ardından şehid edildiğini söyledi.

“Firavunlara karşı dik durdu”

Memur-Sen İl Başkanı Eyyüp Değer de darbe sonucu zindanlara atılan Muhammed Mursi’nin hastalanmasına rağmen ilaçsız bırakılarak şehid edildiğini söyledi.

Değer, “Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz, şehadeti makbul olsun. Tüm Türkiye'de ve dünyada Muhammed Mursi için halk alanlardaydı. Bir buçuk milyar İslam âlemi alanlardaydı. Rabbim bizi de onun yolunda gidenlerden eylesin. Şehid Muhammed Mursi’ye şahidiz, adam gibi firavunlara karşı dik durdu.” dedi.

“İnsanlık zulmeden zalimleri unutmayacaktır”

AK Parti Mardin İl Başkanlığı da Muhammed Mursi’nin şehadeti nedeniyle basın açıklaması yaptı. AK Parti İl Başkan Vekili Vahap Alma, “2 bin 357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mursi, zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür. Biz, Mursi’nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler