''Muhammedi davaya sahip çıkanlar aziz olacaktır''

''Muhammedi davaya sahip çıkanlar aziz olacaktır''

Peygamber Sevdalıları Platformu, Bingöl merkez bağlı Kardeşler köyünde 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenledi.

BİNGÖL-Peygamber Sevdalıları Platformunca Kardeşler köyü meydanında ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenledi.
 

Kardeşler köyünde Peygamber Sevdalıları Platformunca düzenlenen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Özlem Ajansına bağlı sanatçıların okuduğu Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam eden programda Bingöl FM programcısı Ömer Aşkın ile Yazar Cihan Bozoba birer konuşma yaptı.

 

 ‘’Efendimizi anlatmaya güç ve programlar yetmez’’

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Hz Peygambere sevgi ve muhabbetin artması için yaptığı etkinliklere de değinen Aşkın,  “Sadece sizlerin bu duygularına tercüman olmak için çalışıyoruz. Biz kıyamet günü hesaba çekilirken Allah Teâlâ size Muhammedi aşıklar oraya geldiğinde siz taif gibi taşladınız mı yoksa Medine gibi hoş geldiniz mi dediniz. İşte bu o gündür. Rabbul alemin bu günü hayırlara vesile kılsın. Değerli peygamber aşıkları tarih boyunca tarihe iz bırakmış insanlar vardır. Her biri bir yönüyle sivrilmiş bir yönüyle model olmuştur. Ama gelin biz Rabbimizin emrine uyup Allahın Resulünü örnek alalım.’’dedi.

 

’’Resule itaat Allaha itaattir’’

 “Allah’u  Teala Nisa süresinde ‘Resule itaat Allaha itaattir” buyurduğunu ifade eden Aşkın, “Değerli Peygamber sevdalıları bizler platform olarak bu yıl yürüyen kuran Hz. Muhammed dedik Kuranı Kerimi biraz daha yakından tanıyalım dedik.  Efendimize olan sevgimiz sadece salavat getirmekle olmayacak. Ona olan sevgimiz sahabenin akabe ve Rıdvan biatında dediği gibi Ana babamızı çocuklarımızı nasıl koruyacaksak seni de öyle koruyacağız. Akabe biatında birkaç kişi olan sayı bugün milyonlara ulaşmıştır. Efendimizin hayatına uymadığımız müddetçe evlatlarımız kapıya sallanan sallana girecektir. Kız kardeşlerimiz yüzü kızarık eve girecektir. Kim Efendimizi üzmüş ona işkenceler yapmışsa o tarihin çöplüğüne gitmiştir. Kim ki sizin gibi ona kucak açmışsa onlar her zaman onun gibi övülmüş ve sahip çıkmıştır.’’şeklinde konuştu.

 

 

‘’Herkesin peygamberin aşkından farklı farklı nasibi var’’

“Herkesin peygamberin aşkından farklı farklı nasibi var.” Diyeren Yazar Cihan Bozoba, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ama inanın bizler şu ellerinde ve alınlarında tevhid bayrağı gördüğümüz yavrularımız için geldik. Biliyorsunuz bir çocuk dünyaya geldiği zaman sünnet gereği sağ kulağına ezan sol kulağına da kamet okuyorlar. Bunun sebebi hikmeti bu yavrumuz ilk etapta Muhammed ve Allah ismini duysun. Allah ve Peygamber ismi onun hafızasına nakşolsun. İşte bu yavrularımız ve kardeşlerimiz gerçekten Allah ve Muhammed isminin zikrine muhtaçtırlar. V e inanın ki bizler onlar için buralara geliyoruz.’’dedi.

 

 

“Mekke dönemi denilince aklımıza gözyaşı hicret ve boykot geliyor’’

Peygamber Efendimizin Mekke ve Medine döneminde yaşadıklarına değinen Bozaba, “Mekke dönemine baktığımız zaman akla zülüm işkence alay ve hakaretler geliyor. Mekke dönemi denilince Hz. Bilal’in Ehad Ehad sesleri geliyor. Aklımıza Sümeyye ve Yasir’in şahadetini hatırlıyoruz. Mekke dönemi denilince aklımıza gözyaşı hicret ve boykot geliyor. Müslüman kardeşlerimizin açlıktan karınlarına taş bağlamaları geliyor.  Medine dönemi denilince aklımıza kardeşlik muhabbet yardımlaşma sevgi özgürlük esaretten kurtulma geliyor.’’ifadelerini kullandı.

 

 

Muhammedi davaya sahip çıkanlar her iki dünyada da aziz olacaktır”

Bugün Efendimizi aşkı ve muhabbeti hususunda insanlarımız birbirleriyle yarıştıklarını belirten Bozaba, “Bize sürekli bizim köyümüzde Muhammedi sevda programı yapılmadı diye talepler geliyor. Siz; Diyarbakır, Batman, Bingöl ve Van’da efendimizle ilgili programlar yapıyorsunuz. Oralara Muhammedi aşk ve sevda gitti ama henüz bizim köye kimse gelmedi diye taleplerde bulunuyorlar. Muhammedi sevda konusunda insanlarımız birbirleriyle kapışıp yarışıyorlar. Hamd olsun bu muhabbet sizin köyünüze de geldi. Bundan dolayı gününüz ve sevdanız mübarek olsun. Bu Muhammedi sevdaya sahip çıkın. İnanın ki Kuran’a ve Muhammedi davaya sahip çıkanlar her iki dünyada da aziz olacaktır. İzzet ve şeref sahibi olacaklar. Daha önce malumunuz bizim iki bayramımız vardı. Ama Peygamber Sevdalılarının Muhammedi sevdayı götürdüğü köylerde beldelerde şehirlerde 3. bayram yaşanıyor. Bu da Muhammedi sevdadır. Sevdanız mübarek olsun. Bizler bugün Efendimize olan kardeşliğimizi ilan etmek için köyünüze geldik. Ve diyoruz ki bizler mahzunuz. bizler senin zamanında yaşamadık seni göremedik. Senin ayak bastığın yerleri öpemedik. Seni zeyd bin haris musab bin ümeyr gibi koruyup muhafaza edemedik. Ama sen biliyorsun ki bizler de seni çok seviyoruz. Bizler bugün bu sevgi ve muhabbetimizi ilan etmek için buraya geldik. Sen bizlere şefaat buyurmaz mısın Ya Resulullulah.’’şeklinde konuştu.

 

Program yapılan duayla son buldu. (Ali Fidancı, Ahmet Becerikli-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler