Mühim bir sünnet: Güzel Koku

Mühim bir sünnet: Güzel Koku

Cami avlusunda esans satarak geçimini sağlayan Mustafa amca son zamanlarda özellikle gençlerin parfüm yerine esansı tercih ettiğini belirterek, kültürümüzde müstesna bir yeri olan güzel kokunun tercihi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Akdeniz  Ulu Camiinin inşaatında uzun bir süre çalıştıktan sonra camide 3 yıl boyunca hizmet veren ve emekli olduktan sonra Caminin önünde Esans satmaya başladığını belirten Mustafa Avucu (70), toplumda her geçen gün esans kullanma kültürünün artığına dikkat çekerek, özellikle gençler arasında parfüm yerine esans kullanımın yaygınlaşmasını güzel bir gelişme olarak değerlendirdi.

“Gençlerimiz esans kullanmaya başladı”

Parfümün kullanımının eskiden çok yaygın olduğuna dikkat çeken ve duyduğu kadarıyla parfüm kullanımının sağlığa da zararlı olduğunun bilindiğini belirten Mustafa amca, “Tabi şuan da satışlarımız geçmişe oranla daha düşük. Çünkü koku olarak gençler daha çok parfüm kullanmayı tercih ediyor. Ancak söylediğim gibi gençler parfümün zararlarının farkına vardıkça ve esansın güzelliğinin farkına vardıkça parfüm kullanmayı bırakıp esans kullanımına başlıyor. Bende koku almaya gelen gençlere kullandıkları parfümlerin zararını söylüyor, izah etmeye çalışıyorum. Parfüm hem insanın vücuduna hem da saçına zararlıdır diyorum. Onlardan birçoğu da dinliyor, güzel koku olarak esansı tercih ediyor. Birçok genci gördüm ki parfümden vazgeçtiklerini dile getirdiler.” dedi.

“Kaliteli koku pahalı”

Esans fiyatlarının kalitesine göre değiştiğini ve iyi kalite olan esansların fiyatlarının da kalitesine göre yüksek olduğunu belirten Mustafa Avucu, tercih edilen Isparta Gülü kokusunun gramı 18 TL’ye kadar çıktığını sözlerine ekledi.

Kaliteli esansın fiyatlarının bu şekilde yüksek olmasından dolayı satışlarının da istenen düzeyde olmadığını belirten Avucu, ancak bunun yanında fiyatları uygun olan El Ruhel, Misk ve Medine Gülü kokularının olduğunu söyledi.

 “Esansı satmakla 3 kere kazançlıyım”

Emekli olduktan sonra başladığı esans satma işini severek yaptığını dile getiren Mustafa Avucu bu işi yapmasından dolayı 3 kere kazançlı olduğunu ifade etti.

Avucu, “Allah helalinden nasip etsin. Ben burada üç kere kazançlıyım. Birincisi; burada vakit namazlarımı camide cemaatle kılıyorum. İkincisi; koku sattığım insanlar bana, anne ve babama dua ediyor. Üçüncüsü ise; az çok para alıyor, nafakamızı helalinden kazanıyoruz. Bekliyorum burada. Allah herkese helal kazanç nasip etsin” diye belirtti. (Osman Öksüz- İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.