Muhtar: PKK bizi düşünmedi!

Muhtar: PKK bizi düşünmedi!

Rûdaw’a konuşan Zergele Muhtarı İsmail Abdullah Kadir, sabah 04.00 sıralarında savaş uçaklarının köylerini doğrudan hedef aldığını söyledi.

Türk savaş uçaklarının bombaladığı köyün muhtarı, PKK'nin kendilerini düşünmeden bölgede kamp kurduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bugün sabahın erken saatlerinde, Erbil’in Rewanduz ilçesine bağlı Zergele köyüne yaptığı bombardımanda 1’i hamile 8 sivil hayatını kaybetti, 9 kişi de ağır yaralandı. Saldırıda 2 PKK'li de öldü.

Rûdaw’a konuşan Zergele Muhtarı İsmail Abdullah Kadir, sabah 04.00 sıralarında savaş uçaklarının köylerini doğrudan hedef aldığını söyledi.

Kendisi de yaralanan İsmail Abdullah Kadir, olayı şöyle anlattı:

“Uykuda olduğumuz sırada uçaklar gelip doğrudan bombardımana başladı. Mam Hıdır’ın evi hedef alındı. Evde bulunanlardan ölen ve yaralananlar oldu. Sonra 6 vatandaş onları kurtarmaya gitti ancak uçaklar onları da bombaladı ve hepsi şehit düştü.”

Bölgenin PKK’nin denetiminde olduğunu ancak köyde örgüt kampı bulunmadığını söyleyen İsmail Abdullah Kadir, bombardımanda sivillere ait evlerin hedef alındığını sözlerine ekledi. Muhtar, sivillerin bir kez daha bombardımanların hedefi olmaması için PKK'den kamplarını sivil yerleşim bölgelerinden uzakta kurmalarını istedi.

Savaşa karşı olduklarını ve hiçbir parti ya da örgütle ilgileri olmadığını belirten köy muhtarı, “Maalesef PKK biz sivilleri hesaba katmadan, düşünmeden, gerekli özeni göstermeden bölgede kamp kurdu” dedi.

Muhtar Kadir, bu tür olaylara bir daha maruz kalmak istemediklerini belirterek, saldırıyı kınadı.

Muhtar, "Kürdistan Bölgesi Başkanı'ndan buna sessiz kalmamasını istiyoruz. Çünkü köyümüzde hiçbir şey kalmadı. Yıllardır biriktirdiğimiz herşey yok oldu. Bölgede güvenlik sağlanıp, köyümüz yeniden inşa edilmeden kesinlikle geri dönmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Rudaw

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.