Muhtarlar, mahalle sorunlarını valiye aktardı

Muhtarlar, mahalle sorunlarını valiye aktardı

Bitlis Valiliği tarafından düzenlenen programda bir araya gelen mahalle muhtarları, sorun ve sıkıntılarını ileterek, çözüm bulunması konusunda destek istediler.

Bitlis Belediye Başkanı Vali İsmail Ustaoğlu, Bitlis merkez ve Yolalan Belde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen programda, muhtarlar sorunlarını anlatarak, çözüm için destek istediler.

Burada muhtarlara seslenen Vali Ustaoğlu, yapılacak hizmetlerde muhtarlarla istişare yapmak istediklerini vurgulayarak, “Yapacağımız hizmetlerde sizlerle görüş alışverişinde bulunmak istedik. Geldiğim günden beri mümkün mertebe ilimizin her mahallesine gitmeye çalıştım. Hem mevcut durumu yerinde görmek hem de belediyemizin mahalle bazında yaptığı çalışmaların takibini ve denetimini yapmak için mahalleleri dolaşmaya çalıştık. Tabi ki ilimizin bu anlamda hem görünen itibariyle hem de mahallelerde vatandaşlarımızla karşılaştığımız zaman yapmış olduğumuz sohbetlerde, mahallelerimizde ciddi anlamda yapacağımız işlerimiz var.” dedi.

Bitlis’in tarihi, geçmişi ve kadim kültürüne dikkat çeken Ustaoğlu, burayı yaşanılabilir huzurlu ve emniyetli bir kent haline getirmek için hep birlikte çalışacaklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Hepinizin dertleri ve sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Burayı yaşanılabilir huzurlu ve emniyetli bir kent haline hep beraber getireceğiz. Tabi devletimizin imkânları da belli. Biz belediye olarak ekonomimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Bir taraftan taleplerimizi yukarıya ilettik. Diğer taraftan da mevcut imkânlar içerisinde, şu anda her birinizin de takip ettiği gibi mahalle aralarında aciliyet arz eden asfaltlama çalışmamızı devam ettiriyoruz. Diğer taraftan içme suyu sıkıntısı çeken yerlerimizle ilgili sondaj çalışmasıyla çok güzel sulara kavuştuk. Belli bölgelerde, su sıkıntısı çekilen yerlerde su sıkıntısı ortadan kalkacak. Ama en önemlisi daha önce başlanan ve yarıda kalan mahallelerimizin su isale hatları için iller bankasıyla görüştük. 30 milyon kredi talebimizi ilettik. Tekrar hemen ihaleye çıkıp bir an önce tüm mahallelerimizdeki hatları önümüzdeki süreç içerisinde yenileyeceğiz.”

Son olarak Ustaoğlu, “Dere Üstü Islah Projesi”ni kararlı bir şekilde uygulayacaklarının altını çizerek, birkaç yıl içinde bitirerek, Bitlis’i güzel bir tarihi görünüme kavuşturacaklarını ifade etti.

Program, mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerini dile getirmesiyle sona erdi. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.