Muhtarlar otogar sorunun çözülmesini istedi

Muhtarlar otogar sorunun çözülmesini istedi

Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı açıldığı günden bu yana sorun haline gelen Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali hakkında açıklamalarda bulundu.

Açıldığı günden bu yana sorun haline gelen Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞTİ) hakkında değerlendirmelerde bulunan Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ergün Ünlü, bir türlü çözülemeyen otogar sorunun biran önce çözülmesini ve vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeni otogarın satışının ve kira düzenlemesinin Eylül ayına ertelenmesi ile işletmeci firma arasında iplerin gerildiğine dikkat çeken Ünlü, otogar ihalesinin Şubat ayında yapılmasına rağmen, esnafın ancak Nisan ayında otogarda hizmet vermeye başladığını, bu durumdan dolayı kira ödemelerinin de nisandan itibaren yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

Esnafın talebinin olumlu karşılanmamasının ve oldukça yüksek olan kira ödemelerinin Eylül ayından itibaren esnaftan alınmasının esnaf tarafından protesto edildiğini belirten Ünlü, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde beklenen sonucun çıkmamasının belediye ile işletmeci firmalar arasında yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasına sebep olduğunu söyledi.

Ünlü, “Bu durum elbette ki otogar esnafı ve belediye kadar vatandaşı da çok fazla mağdur etti. Mersin’e yakışan bir tesisin artık biran önce faaliyete geçmesi şart.” dedi.

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin artık faaliyete geçmesi gerektiğine de vurgu yapan Ünlü, “Ne kadar fazla zaman kaybı yaşanırsa, vatandaş da o kadar mağdur oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız tesisin açılışını yaptı. Hem kamunun, hem de vatandaşın yararına olacak şekilde ihale tamamlanmalıdır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.