Muhtarlardan SGK primi çağrısı

Muhtarlardan SGK primi çağrısı

​Ödeneklerinin 940 TL’den bin 300 TL’ye çıkarılmasına memnuniyet duyduklarını söyleyen muhtarlar SGK priminin kendileri tarafından ödenmesine tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde kabul edilen yasaya göre, muhtar ödeneklerinin 940 TL’den bin 300 TL’ye çıkarılmasından dolayı memnun olduklarını söyleyen Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü, sosyal haklarla ilgili sıkıntılarının devam ettiğini belirtti.

Muhtarların atanarak değil, seçilerek geldiğini söyleyen Ünlü, “Elbette ki bu mesleği yaparken para söz konusu değil. Ancak parasız da hiçbir şey olmuyor. Ödeneklerimizin artması elbette ki iyi oldu. Muhtarlar vatandaşın 24 saat hizmetinde. Mahallelerimizin sorunlarının çözümü noktasında emek vermekte. Bunun da karşılığını elbette ki bir şekilde almalılar. Onun için muhtar ödeneklerinin asgari ücretle eşitlenmesi Mersin’deki tüm muhtarlar tarafından sevinçle karşılandı” dedi.

Muhtarlar sosyal hak istiyor

Maaş artışından dolayı memnun olmalarına rağmen sosyal haklardan kaynaklı sıkıntılarının hala devam ettiğini belirten Başkan Ünlü, “Muhtarlarımız maalesef sosyal haklardan mahrumlar. 568 TL olan SSK primlerini her ay kendi ceplerinden ödemek zorunda kalıyorlar. Bu ciddi gider de maalesef muhtarlarımızın belini büküyor.  Hükümetimizden bu soruna da acilen çözüm bulmasını istiyoruz. Sosyal haklardan faydalanacak olan muhtarların daha kaliteli ve çözüme odaklı hizmet üreteceğinden kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

“Kışın giderlerimiz artıyor”

Kışın özellikle giderlerinin daha da arttığından bahseden Başkan Ünlü, “Kışın masraflarımız, ısınmak için yaktığımız ısıtıcılar sebebiyle fazla oluyor. Arabası olan muhtarlar için görünmez masraflar var mesela. Vatandaş için koşturuyorsun ve yakıtı cebinden karşılamak zorunda kalıyorsun. Ödenekler artmadan önce maalesef muhtarlarımız bazı masrafları cebinden karşılamak durumunda kalıyordu. Bu artış az da olsa muhtarlarımızın yarasına merhem olacak diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.