Muhteşem bir 'Allah’ın evi' daha ibadete açılıyor

Muhteşem bir 'Allah’ın evi' daha ibadete açılıyor

Abu Dabi’de 2013 Mayıs ayında inşaatına başlanan ‘Ahmed bin Zayed El Nahyan’ camii, 15 Mart 2015 tarihinde sona erdi ve 3 Nisan Cuma günü ilk Cuma namazı için açılışı gerçekleştirilecek.

Abu Dabi Genel Ekonomik Yönetimi ‘Musannada’ , Al Ain kentinde Ahmed bin Zayed El Nahyan ismini verdiği cami inşaatını tamamladı.

2013 Mayıs ayında başlayan cami inşaatı, 15 Mart 2015 tarihinde sona erdi ve 3 Nisan Cuma günü ilk Cuma namazı için açılış gerçekleştirecekler. Piramid şeklinde inşa edilen cami, kentin mimari açıdan bir numaralı yapıtı olacak. Cami, İslam mimarisinin tipik Fas ve Endülüs tarzı mimarisinin birleştiği bir füzyon oluşturuyor.

Proje yönetim temsilcisi Muhammed Saeed al-Moteb Mherbi, “Ahmed bin Zayed Al Nahyan Camisi Al-Ain kentinin en büyük inşaat projelerinden biri ve Müslümanların rahatça ibadet edebileceği en muhteşem camilerden biri olacaktır.” dedi.

Cami, 3 bin 248 metrekarelik alanı ile yaklaşık bin kişiyi aynı anda namazda ağırlayabilecek  kapasiteye sahip. (Riyad Makaev –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler