Mülteci kamyonu devrildi: 2 ölü 101 yaralı

Mülteci kamyonu devrildi: 2 ölü 101 yaralı

​Erzurum'un Horasan ilçesinde mültecileri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 101 kişi de yaralandı.

Erzurum Valiliği, Türkiye'ye yasadışı yollarla giren mültecilerin aracının kaza yaptığını kaza 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 101 kişinin de yaralandığını açıkladı.  

Açıklamada, "Bugün (19.04.2018) 06.30 saatlerinde Ağrı ili üzerinden Erzurum’a gelmekte olan ve içerisinde ülkeye yasadışı yollardan giriş yapan ilk belirlemelere göre 133 yabancı uyruklu şahıs taşıyan 04 AF 996 plakalı araç Erzurum il sınırında direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarına devrilmiştir." denildi.

Kazada 2 kişinin hayatını kaybettiği 101 kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, mültecilere organizatörlük yapan araç şoförünün yaya olarak kaçarken jandarma ekipleri tarafından yakalandığı ifade edildi.

Yaralı mülteciler, Pasinler, Horasan ve Erzurum Bölge Araştırma Hastanelerine sevk edildiği, kazadan yara almadan kurtulan mülteciler ise Dellalhan Karakol Komutanlığına götürüldüğü kaydedildi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.