Mümin, caminin meyvesidir

Mümin, caminin meyvesidir

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda münasebetiyle din görevlileri ve cami imamları Diyarbakır’da düzenlenen bir programla bir araya geldi.

Yenişehir Müftülüğü organizesiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle yemekli toplantı yapıldı. Toplantıda din görevlileri ve cami imamları bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Ekim ayının ilk haftasını 1986 yılından beri ‘Camiler Haftası’ olarak kutluyor. 2003 yılından bu yana ise etkinliklere Din görevlileri de ilave edilerek  “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” ismi verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, kitap konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak amacı ile “Cami ve Kitap” teması Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki ana teması olarak belirledi.

Konuyla ilgili Yenişehir Müftülüğü organizesiyle din görevlileri ve cami imamları yemekli bir toplantıda bir araya geldi.

Toplantı sonrası İLKHA''ya konuşan Yenişehir ilçe müftüsü Şevket Dilmaç, Allah’ın evi konumunda olan camilere gerekli ehemmiyetin verilmesini söyledi.

Bu haftada hizmetlerin değerlendirilmesi, camilerin eksiklikleri ve raporların toplanarak başkanlığa gönderildiğini belirten Dilmaç, “Her mümin caminin bir meyvesidir. Din görevlileri bu yüzden camisini temizler, Kur’an-ı Kerim öğretir, Hz. Muhammed’in güzel ahlakı anlatılır, Nasihatler ve vaazlar verilir. Biz de bütün görevlilerimizi bir araya getirecek bir yemek düzenledik. İmam hatiplerimize, Kur’an Kursu öğreticilerine başarılar diliyor, tüm halkımıza camilerimize ve din görevlilerimize sahip çıkmalarını temenni ediyorum.” dedi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler