Murat nehri kanalizasyon suları ve çöplerden geçilmiyor

Murat nehri kanalizasyon suları ve çöplerden geçilmiyor

Ağrı‘nın önemli bir doğal güzelliklerinden olan Murat nehri kanalizasyon suları ve atılan çöplerden dolayı kir ve mikrop yuvası haline geldi.

Murat nehrinin kanalizasyon suları ve atılan çöplerden dolayı kir ve mikrop yuvası haline gelmesinden yakınan Ağrılı vatandaşlar, doğal dengenin büyük bir hızla tahrip edilmesinden son derece rahatsız olduklarını dile getirerek,   atık suların arıtılmasını istediler.

Hemen hemen bütün şehirlerde atık suların arıtılıp sonra doğaya salındığını dile getiren G.K. adlı vatandaş,  Ağrı belediyesinin bu konuda üstüne düşen görevi  yerine getirmediğini belirtti.

Çevrenin Allah’ın bir ayeti olduğunu, hepimizin bu ayete sahip çıkmamız gerektiğini söyleyen G.K., ‘Temizlik imandandır hadisi gereğince çevremizi kirletmememiz gerekir. Bu tüm  Müslümanların  vazifesidir.” dedi.   

Murat nehrinin hızla kirlenmesi sonuncunda çevresinde yaşayan vatandaşları rahatsız ettiği gibi, nehirdeki balıkların yaşamını tehdit ettiğini, balıkçı kuşların da başka yerlere göç etmelerine sebebiyet verdiğini belirten vatandaşlar, bu konuda yetkililerin gerekli tedbirleri  almalarını istedi.   (İLKHA)

 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.