Mursi küresel zalimleri tedirgin etmişti

Mursi küresel zalimleri tedirgin etmişti

​Mardin'in Midyat ilçesinde düzenlenen basın açıklamasında cunta mahkemesinde şehadete erişen Muhammed Mursi'nin, ülkesini emperyalizmin tasallutundan kurtarmaya çalıştığı ve küresel zalimleri tedirgin ettiğine dikkat çekildi.

Midyat’ta faaliyet yürüten STK Platformu, cunta mahkemesine çıktığı sırada şehid olan Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldı, basın açıklaması düzenledi.

Bahçelievler Mahallesindeki Hazreti Veysel Karani Camii'nde Cuma namazı sonrası kılınan gıyabi namazının ardından platform tarafından basın açıklaması yapıldı. Programa siyasi parti, STK temsilcisi  ve çok sayıda vatandaş katıldı.Basın açıklamasını platform adına Eğitim-Bir-Sen Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Yücel okudu. Yücel, Müslümanların içinde bulunduğu gaflete dikkat çekerek, ümmetin dağınık olmasının zalimlerin işini kolaylaştırdığını ifade etti.Ardından bir konuşma yapan Molla İbrahim Akar ise Muhammed Mursi’nin  şehadetine dünyanın sessizliği, ABD ve Avrupa'nın iki yüzlü tavrına tepki gösterdi.Muhammed Mursi’nin şehadetine şahitlik etmek, yıllardır onu zindanda tutan zalimleri lanetlemek etmek için toplandıklarını ifade eden Akar, şunları söyledi:

"Mısır’da yıllarca süren diktatörlükten sonra 2012 yılında Muhammed Mursi Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olmuştu. Bir yıllık iktidarında yaptığı icraatlarıyla ülkesini emperyalizmin tasallutundan kurtarmaya çalışmış, Müslümanların yüzünü ak etmiş, ama küresel zalimleri tedirgin etmişti. Bu gidişata daha fazla tahammül etmeyen zalimler ülkede iç karışıklık meydana getirmiş, silahlı gruplarla halkı karşı karşıya getirmiş ve merhum Mursi’yi askeri darbe ile görevden almış, mahkûm etmişlerdi. Sürekli demokrasiden bahseden, insan hakları savunuculuğu yapan Batı, söz konusu İslam coğrafyası olunca her şeyi rafa kaldırıyor, ikiyüzlülüğünü bir kere daha ortaya koyuyordu. Mısır halkının meşru yolla seçmiş olduğu Muhammed Mursi’yi, 3 Temmuz 2013 tarihinde Sisi yönetimindeki askeri cunta ile deviren küresel müstekbirler, düzmece mahkemeler kurarak binlerce Müslüman’ı zindana atmış ve yüzlerce Müslüman’a  idam kararı vermişlerdir."

Batı'nın İslam coğrafyasında yaptığı işgal ile katliamları hatırlatan Akar, "Bugün burada bir kere daha, Mısır’daki idamların durdurulması için dünya  Müslümanlarını  direnişe, İslam İşbirliği Teşkilatını göreve çağırıyoruz. Bizler de Müslümanlar olarak bu olaylardan ders çıkararak, yaşadığımız coğrafyada birliğimizin kardeşliğimizin her şeyden önemli olduğu şuuruyla hareket etmeli, küresel oyuncuların oyunlarına gelmemeliyiz. Emperyalizmin Mısır’daki maşası zalim Sisi ve destekçilerini lanetliyoruz. Başta şehid Muhammed Mursi olmak üzere İslam davasının Mısır'daki bayraklaşan isimleri Şehid Hasan El Benna’ya, Şehit Seyyid Kutub’a, Şehit Esma Biltaci’ye ve idam edilen genç kardeşlerimize şehadetleri vesilesiyle Yüce Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve bütün İslam ümmetine başsağlığı diliyoruz."Programın ardından kalabalık sessizce dağıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler