Muş Alparslan Üniversitesi hayvancılık sahasında pilot devlet üniversitesi seçildi

Muş Alparslan Üniversitesi hayvancılık sahasında pilot devlet üniversitesi seçildi

Muş Alparslan Üniversitesi "Üniversitelerde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı" kapsamında “hayvancılık” sahasında pilot devlet üniversitesi seçildi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı ile eşgüdümlü yürütülen "Üniversitelerde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı" kapsamında “hayvancılık” sahasında pilot devlet üniversitesi seçildi.

MŞÜ, YÖK’ün Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programının ikinci çağrı dönemi için müracaat eden üniversiteler arasından niyet beyanında bulunan ve ön değerlendirmeler sonrasında önce 14 aday üniversite arasına giren sonra da seçilen 5 üniversiteden biri oldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan MŞÜ Rektörü Fethi Ahmet Polat, MŞÜ’yü hayvancılık ve hayvancılıkla ilgili diğer iş sahaları konusunda öne çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, “Senatomuzda oy birliği ile kabul ederek YÖK’e sunduğumuz projemiz sayesinde Muş’a çağ atlatacak gelişmelerin yaşanacağına inanıyorum. Muş'un ve bölgemizin gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren tüm paydaşlarını dâhil ettiğimiz bu proje ile üniversitemizin Muş ve bölgemiz için ne büyük bir kazanç olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Pilot üniversite seçilmemiz vesilesiyle uzun yıllar boyunca hayırla yâd edilecek fevkalade mühim bir yatırım fırsatı yakalamış bulunuyoruz. Bölgemiz insanına uzun vadeli olarak değerli katkılar sağlaması hedeflenen projemizin detaylarını önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz geniş katılımlı bir basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşacağız.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.