​Muş Alparslan Üniversitesinde Arakan temalı fotoğraf sergisi

​Muş Alparslan Üniversitesinde Arakan temalı fotoğraf sergisi

​Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İlim ve Fikir Topluluğu tarafından Arakan temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde faaliyet gösteren İlim ve Fikir Topluluğu Arakan’da yaşanan zulümlere dikkat çekmek için bir fotoğraf sergisi açtı.

Muş Alparslan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde açılan sergiye öğrenciler yoğun ilgi gösterirken İl Müftüsü Alettin Bozkurt da sergiyi ziyaret etti.

Arakan’da yaşanan zulümlere dikkat çekip üniversite öğrencilerine duyurmak için fotoğraf sergisi açtıklarını söyleyen İlim ve Fikir Topluluğu Başkanı Mehmet Özdemir, Arakanlı Müslümanların göçe zorlandığını söyledi.

Özdemir, "Muş Alparslan Üniversitesi, İlim ve Fikir Topluluğu olarak Arakan’daki vahşeti Müslüman bir topluluk olarak bunu dile getirmek istedik. Peygamber Efendimizin de hadisinde buyurduğu gibi; 'Zulmün karşısında duran dilsiz şeytandır.' Biz bu Hadisi Şerif-i kendimize düstur edinerek İslami bir topluluk olarak Arakan ile ilgili bir fotoğraf sergisi düzenlemek istedik. Bu şekilde diğer Müslüman kardeşlerimizi bu konuda bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Arakan’da yaşananların dünya Müslümanları tarafından görülmesi gerekir. Çünkü Arakan’da Müslümanlar gerçekten zor bir hayat yaşıyorlar." dedi.

Arakanda yaşanan vahşette dikkat çeken Özdemir, "Evde bulunan malzemelerin kesinlikle Myanmar askerleri bilmek durumundadırlar. Bir evde kaşık ve tabaklar varsa Myanmar hükümetinin bunların sayısını bilmesi lazım. Eğer ki bunlar fazla çıkarsa hapis cezası ile cezalandırılıyorlar. Gerçekten baktığımızda durum sadece bundan ibaret değildir. Orada bulunan Müslüman halk göçe zorlanıyor. Buradaki birçok Müslüman Tayland ve Bangladeş’e hicret etmek durumunda kaldı. Şu anda gerçekten Bangladeş hükümeti de zor durumda orası da fakir bir ülkedir. Arakanlı Müslümanlar kamplarda hayatlarını sürdürüyorlar. Biz İslami gençlik olarak bu konuda başta Türkiye ve diğer Müslümanlar olmak üzere insanları bilinçlendirmek adına bu etkinliği gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Sergiyi ziyaret eden öğrencilerden Habib Yönden ise "Kardeşlerimiz burada Arakan temalı bir fotoğraf sergisi açmışlar. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Allah kendilerinden razı olsun. Herkesin bir şekilde bu zulme engel olması gerekir ve bunu dünyaya duyurması geldin gerekmektedir." dedi.

Sergiyi gezerken duygulandığını ve Müslümanların birlik olup yaşanan zulmü durdurmaları gerektiğini belirten Abdullah Çeçen, "İlim ve Fikir Topluluğu burada Arakan ile ilgili bir fotoğraf sergisi düzenlemiş. Gerçekten gezerken çok duygulandım. Arakan’da bir zulüm yaşanıyor ve bütün Müslümanların bir olup buna bir dur demeleri gerekir. Zulme rıza zulümdür. Müslümanların birlik olup bu zulmü durdurmaları gerekir. Kalben ve dilleriyle Budistlere buğz etmeleri lazım." şeklinde konuştu.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.