Muş halkı okuma saatine yoğun ilgi gösteriyor

Muş halkı okuma saatine yoğun ilgi gösteriyor

"OkuMuş" projesi kapsamında ziyaret ettiği aile ile beraber kitap okuyan Muş Milli Eğitim İl Müdürü Metin İlci, Muşluların projeye yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

2017 yılında başlatılan Oku Muş" projesi bu yıl da hafta içi her gün 20.00 ile 20.30 saatleri arasında "Muş İçin Okuma Saati" ile devam ediyor.

Muş Milli Eğitim İl Müdürü Metin İlci, devam eden proje kapsamında okuma saatinde bir aileyi ziyaret ederek aile ile beraber kitap okudu.

Projenin amacının düşük olan okuma oranlarını yükseltmek olduğunu ve aileleriyle beraber evde okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirten Müdür İlci, Muşluların projeye yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Okuma yapan aile bireyleri ise her akşam televizyon ve telefonlarını kapatarak kitap okuduklarını böylelikle evlerinde huzur ortamı oluştuğunu söylediler.

 Ziyaret ettiği evde gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Milli Eğitim İl Müdürü Metin İlci, evlerde okuma bilinci oluşturmak istediklerini aktararak "Malumunuz olduğu üzere bizim ilimizde okuma oranları istediğimiz düzeyde değildir. Bu amaçla geçen yıl başlatmış olduğumuz ‘OkuMuş’ projemiz vardı. ‘OkuMuş’ projesi vesilesiyle her gün okullarımızda okuma saatleri uyguladık. Okuma saatlerimizin devamında öğrencilerimiz hafta içinde okuma alışkanlığı kazandılar. İstedik ki bu yılda okumuş projemizi evlere taşıyalım ve evlerde annelerimiz, babalarımız ve kardeşlerimizle birlikte oturup kitap okuma saati oluşturalım. Bu vesile ile bu yıl ‘Muş İçin Okuma Saati’ projesi başlattık. Saat 20.00 deyince ‘Muş İçin Okuma Saati’ başlamıştır. Lütfen sessiz olun.’ diye bir mesaj gönderiyoruz. Bu mesaj vesilesi ile bütün öğrenim çağındaki öğrencilerimiz ve velilerimize mesajımızı göndermeye çalışıyoruz. Giden bu mesajı alan velilerimiz öğrencileri ile beraber televizyonu kapatıp okuma saatini başlatırlar. Bu şekilde her akşam yarım saat kitap okuma alışkanlığının oturmasını istiyoruz. Bundaki temel amacımız evin içerisinde kitap okunmasını sağlamak, evin içerisinde bilim, kültür ve sanat adına güzel faaliyetler oluşmasına teşvik etmektir. Bu vesileyle projemiz inanılmaz derecede karşılık buldu. Bu akşam Ferhat Yiğit ağabeyimizin evindeyiz. Ailemiz kitap okuma saatinde oturup kitaplarını okumuşlar. Son derece güzel bir görüntü ve faaliyet oluşmuş." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerle beraber sık sık aile ziyaretlerinde bulunduklarını belirten İlci, "Ailelerimizle birlikte kitap okuma saatine katılıyoruz. Bu kitap okuma saati vesilesiyle ailelerimizle hem tanışma hem de kaynaşma vesilesi buluruz. Bundan dolayı da ailelerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda gerçekten ben, Muş halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gerek kırsaldan gerekse ilçelerden ve köylerden birçok ailemiz, okuma saati geldiğinde evinde toplanıp kitap okumaya başlıyorlar. Bu tür dönüşler sürekli gerek fotoğraflar gerek kendileri bizzat bizi gördüklerinde dile getiriyorlar. Bizim başlatmış olduğumuz bu projemize son derece güzel bir karşılık verdiler. Okuma saatinin evlerde yaygınlaşmasını sağladılar. Çok güzel bir faaliyet olduğunu söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

 Ev sahibi Ferhat Yiğit ise her akşam televizyonu kapatıp kitap okuduklarını belirterek "Yaklaşık 2 yıldır Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘OkuMuş’ projesine katılıyoruz. Saat 20.00’da telefon ve televizyonu kapatıyoruz ve kitap okumaya başlıyoruz. Hem ufkumuz açılıyor hem de bize bir sakinlik geliyor, ailemize bir huzur oluyor. Biz ailece okuduğumuz zaman hep birlikte daha da güzel olur. Aile olarak kitap okuduğumuzda 4 yaşındaki kız çocuğun da kitap açıp bizimle beraber okuyor. Okuma alışkanlığı, okuma sevdası daha çoğalıyor." dedi.

Lise öğrencisi Yusuf Ali Yiğit de şöyle konuştu: "Ailemizle birlikte; annemle, babam ve kardeşimle beraber okuma yapıyoruz. Okullarda ve çarşıda bunu yaymaya çalışıyoruz. İlimizdeki okuma oranını yükseltmeye çalışıyoruz."

Üniversite sınavına hazırlanan Ümmühan Yiğit, kardeşi sayesinde projeden haberdar olduğunu kaydederek, "Öğretmenleri her gün mesajla bize haber vererek okuma saatini hatırlatıyorlar. Ben öğrenci olarak çok faydasını görüyorum. Üniversiteye hazırlanıyorum. Sınavda da geçen sene soruların tarzı değişti. Artık matematik sorularına bile paragraf getirmişler. Ancak anlayan yapabiliyor. Gerçekten okuma saatinin bana çok faydası oluyor." diye belirtti.

4 yaşındaki Elif Yiğit ise şöyle konuştu: "Ben her akşam annemle, babamla kitap okuyorum. Kitap okumak çok güzel bir şey herkese tavsiye ediyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.