“Muş-Kulp-Diyarbakır yolu ulaşıma açılmalı”

“Muş-Kulp-Diyarbakır yolu ulaşıma açılmalı”

Güvenlik gerekçesiyle araç trafiğine kapatılan Muş-Kulp-Diyarbakır yoluna ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Muş İl Başkanı Çağlayan, vatandaşların durumdan olumsuz etkilendiğini belirterek, yolun tekrar trafiğe açılması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, yaklaşık 3 yıl önce olası terör saldırıları nedeniyle ulaşıma kapatılan Muş-Kulp-Diyarbakır karayoluna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yolun yaklaşık 3 yıldır ulaşıma kapalı olduğunu hatırlatan Çağlayan, “Yolu kullanamayan halkın mağduriyeti iki katına çıktı. Diyarbakır’a gitmek için daha önce Kulp yolunu kullanan halk, şimdi ya Bingöl ya da Bitlis yolunu kullanmak zorunda kaldı. Bu konunun gündeme alınmaması da başlı başına bir sorun haline geldi.” dedi.

“Bunu sağlamak da öncelikle devletin görevidir”

Vatandaşların rahat bir şekilde hayatını devam ettirmesini sağlamanın önemli olduğunu ve bunu sağlamanın da öncelikle devletin görevi olduğunu söyleyen Çağlayan şöyle konuştu: “Yolun, halkın güvenliği için kapatıldığı ifade edildi. Eyvallah. Elbette ki yeryüzündeki hiçbir şey insan hayatıyla eşdeğer değildir. İnsan hayatından daha kıymetli de değildir. Fakat insanların hayatını korumak nasıl ki en öncelikli vazife ise, onun en rahat bir şekilde hayatını devam ettirmesini sağlamak da en az o kadar elzemdir. Bunu sağlamak da öncelikle devletin görevidir. Devlet tarafından yapılan açıklamalarda da vurgulanan şey budur. Fakat yaşanan tüm süreçlerin, yasakların, ekonomik sıkıntıların, çatışmaların, ölümlerin, göçlerin faturası halka çıkıyorsa eğer, bunun adı çözüm değil çözümsüzlük; refah değil, hayatı yaşanmaz hale getirmek; sorun ve mağduriyeti gidermek değil, her geçen gün sorunları ve mağduriyetleri katlamaktır. Yaşanacak olan her sürecin faturasının halka kesilmesine zemin hazırlayan ve faturayı halka kesen aklı bu işin neresine koyacağız. Onun hesabını da yapmak gerekir.”

“Bu mağduriyeti bir an önce gidermek yine devletin görevidir”

Karayolunun tekrardan ulaşıma açılması için halkın ciddi bir talebi olduğunu ifade eden Çağlayan, “Sonuç olarak; Kulp yolunun bir an önce ulaşıma açılması gerektiği yönünde halkın ciddi bir talebi var. Muş Valiliği ve ilgili birimlerin bu konuyu yeniden değerlendirmesi ve mağduriyetleri giderecek şekilde halkın taleplerine cevap vermesi gerektiği kanaatindeyim. Devlet politikalarından kaynaklı bu mağduriyeti bir an önce gidermek yine devletin görevidir.” dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler