Muş Selam-Der’den çocuklara iftar foto

Muş Selam-Der’den çocuklara iftar foto

Muş Selam-Der Eğitim Komisyonu tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik iftar programı gerçekleştirildi.

Muş Selam-Der düzenlediği iftar programıyla ilköğretim öğrencilerini bir araya getirdi.  Selam-Der binasında gerçekleştirilen iftar programına çocukların katılımı yoğun oldu.

Programda bir konuşma yapan Selam-Der Eğitim Komisyonu başkanı Muaz Tanrıkulu iftar programlarının genel itibariyle büyüklere yönelik yapıldığını, çocukların ihmal edildiğini belirtti.

Tanrıkulu, “Ramazan ayı gibi mübarek bir aydayız. Bizler istedik ki bu mübarek ayda küçük kardeşlerimizle bir araya gelelim onlara Ramazanı, orucu anlatalım. Çoğu çocuk zaten oruç tutuyor. Tutmayanları da teşvik edici bir program olsun istiyoruz. Ramazan denince sadece büyüklerin tutması gereken oruç gibi bir algı var. Halbuki Resulullah’ın metodunda çocukların da yavaş yavaş alıştırılması gibi bir durum vardır. Çocuklar belli bir yaşa geldiğinde teşvik edilmeli, gerektiğince hafifçe dövülmesi gerektiğini Resulullah’ın metodunda görüyoruz. Aileler çoğunlukla evlatlarının daha küçük olduğunu düşünerek hataya düşüyorlar. Kıyamıyor olabilirler ama ufak denemelerle çocuklar oruca teşvik edilmelidir. Bazen öğlene kadar bazen ikindiye kadar ama bir şekilde orucun tadını çocuklara tattırmak gerekir. Biz de dernek olarak oruca teşvik amaçlı bu programı düzenledik.” dedi.

Programda sinevizyon gösterimin ardından hediye çekilişi yapıldı. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.