Muş’ta liselilere yönelik Siyer-i Nebi Sınavı yapıldı

Muş’ta liselilere yönelik Siyer-i Nebi Sınavı yapıldı

​Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından bu yıl 5'incisi gerçekleştiren Siyer-i Nebi Yarışması'na Muş’ta 2 bin öğrenci katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Muş Şubesi tarafından liselilere yönelik "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" sloganıyla Siyer-i Nebi Sınavı gerçekleştirildi.

Bu yıl 5’incisi yapılan sınav, Muş merkez ve 5 ilçede toplam 8 ayrı okulda gerçekleştirilirken sınava 2 bin öğrenci katıldı.

2 saat süren sınav sonrası açıklamalarda bulunan AGD Muş Şube Başkanı Aydın Suna, sınavda derece yapan öğrencilere çeşitli ödüller verileceğini söyleyerek, "Değerler eğitiminin uygulanmaya konulduğu bir süreçte milletimiz tarafından en büyük değer ve örnek model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahualeyhivesellem) hayatının gençler tarafından daha iyi okunarak algılanması gerektiğine inanıyoruz. Buna bağlı olarak ülkemiz sınırlarında bulunan bütün liseli öğrencilerimize yönelik Siyer-i Nebi yarışması  düzenledik.  İlimizde de merkez ve 5 ilçede toplam 8 ayrı okulda sınavımız gerçekleştirildi. Yapılan bu çalışmalar sonucunda ahlaklı, milleti için çalışan, ailesini, eşini ve dostunu önemseyen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler