Muş Valiliğinden gözaltı açıklaması

Muş Valiliğinden gözaltı açıklaması

Muş Valiliği, Varto ilçesinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan Belediye Başkanı Sabite Ekinci ile ilgili açıklama yaptı.

Sabah saatlerinde aralarında Muş'un Varto ilçesi Belediye Başkanı Sabite Ekinci'nin de bulunduğu birçok partilinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapıldı.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK'ye üye olma, finansal destek sağlama ve belediyelerde ihalede usulsüzlük suçlarından birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, "PKK/KCK terör örgütüne üye olma, terör örgütüne finans sağlama ve belediye ihalelerinde usulsüzlük suçlarından Varto Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması ve Varto Sulh Ceza Hâkimliğinin arama kararı kapsamında; Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci’nin ikametinde, Eski Belediye İş hanında bulunan Varto Belediyesi Kültür Merkezinde ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Varto İlçe Başkanlığı binasında eş zamanlı yapılan aramalar yapılmış, Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda PKK'ye ait çok sayıda yazılı ve görsel dokümanın ele geçirildiği kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.