MÜSİAD Mazlum Müslümanların Sesini Kısmak İstiyor

MÜSİAD Mazlum Müslümanların Sesini Kısmak İstiyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, Diyarbakır'da 13 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak yayın yasağı talebinde bulundu. Başsavcılığın talebi de

MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı tarafından yapılan açıklamada, " Ülkemizin çok önemli süreçlerden geçtiği bu günlerde tüm toplumsal kesimlerin gerekli hassasiyeti göstermesi toplumsal barış ve güvenin yeniden sağlanması açısından aciliyet arz etmektedir. Değişik siyasi görüş ve anlayışa sahip insanlarımızın birbirlerinin görüşüne tahammül göstermemesi siyaset dışı yol ve yordamlardan uzak bir birlerinin canına kast etmeleri ileriki süreç için büyük sorun ve mevcut sorunların derinleşmesine sebebiyet vereceğini düşünerekten tarafları sükunete, kardeşliğe ve uzlaşıya çağırıyoruz. " dedi.

Özşanlı, basının hürdür ve sansür edilmemesi gerektiğinin söyleyerek, " Zira ifade ve inanç özgürlüğü hakkının kapsamında eleştiri, ifade, haber alma ve haber verme hakkı bulunmaktadır. Ancak özellikle basın; geniş toplumsal kesimleri ilgilendiren haberleri hazırlarken kullandığı dile azami şekilde dikkat etmeli provokatif habercilikten uzak durmalıdır. Toplumsal refah ve barışımızın korunması maksadı ile 8 Ekim tarihinde meydana gelen ve bir çok vatandaşımızın da hayatını kaybettiği olaylar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yayın yasağı getirilmesini talep etmekteyiz. HÜDA-PAR ve DBP yetkililerini de ziyaret ederek tarafların uzlaşması için gayret gösteriyoruz" dedi.

Saldırıların tek taraflı oluduğunu, PKK ve uzantıları tarafından bölgenin kaosa sürüklendiğini ve mazlum müslümanların katliamlardan geçirildiğini görmek istemeyen yumuşak koltuk sevdalısı MÜSİAT topluluğu müslümanların kendilerini ifade etmelerini, mazlumun ve zalimin aleni bir şekilde ortaya çıktığından hoşnut olmamış ki böyle bir müracaatta bulunarak büyük bir ahmaklığa imza atıyor.

Kendi ekonomik çıkarları karşısında bölgedeki insanların çektiklerinin bir kıymeti olmadığını bu tavırlarıyla ortaya koyan MÜSİAD topluluğuna tepkilerin yağması bekleniyor. (Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.