MÜSİAD: Yerli otomobil fabrikası Mardin’de kurulsun

MÜSİAD: Yerli otomobil fabrikası Mardin’de kurulsun

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, Türkiye’nin ilk yerli otomobil fabrikasının Mardin’de kurulmasını talep etti.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, dernek binasında basın açıklaması yaparak ilk yerli otomobil fabrikasının Mardin’de kurulmasını talep etti.

Mardin’de sanayi, tarım ürünlerine bağlı küçük ve orta ölçekli tesislerin bulunduğunu hatırlatan Kasap, bir veya iki adet büyük sanayii tesisinin de bulunduğunu, ancak sanayii sektörünün düşük düzeyde olduğunu aktardı.

“Mardin’in potansiyeli yüksel bir konumdadır”

Mardin’de işsizliğin çok yüksek seviyelerde, Türkiye ortalamasının 2 katından daha fazla olduğuna işaret eden Kasap, buna rağmen Mardin’in potansiyelinin yüksek bir konumda olduğunu belirtti. Kasap, “İki ülkeye sınır komşuluğu, Ortadoğu ya açılan kapı ve Mersin Limanına 600 km. uzaklıkta olması avantajdır. Mersin-Habur arasında yapılacak olan YHT ile nakliye sorunu büyük ölçüde çözülecektir.” diye konuştu.

“Medeniyetler şehrine medeniyet markalı otomobil yakışır”

Mardin 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde doluluk oranının yüksek seviyede olduğunu kaydeden Kasap, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı projesinin ise ilgili bakanlığa teslim edildiğini açıkladı. Kasap, “Toplam alan 1040 dönüm ve imarlı hali 630 dönüm olan 2. OSB’de ilk yerli otomobil fabrikası kurulabilir. Tertemiz, daha 1 karış alanı hiçbir firmaya tahsis edilmemiş bir OSB. Medeniyetler şehrine medeniyet markalı otomobil yakışır. Sanayii, Lojistik, işsizlik, istikrar ve güven anlamında bölgemize çok katkı sağlayacaktır.” dedi.

“Terör sanayii değil yerli otomobil sanayisinde Mardin olsun”

MÜSİAD İl Başkanı Kasap sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülkede hükümet olmadığı bir dönemde bunu dile getirmek istemedik, ancak seçimler bitti istikrar ışıkları göründü, artık bu konuyu dile getirme zamanı. Yerli Otomobil tesisi için birkaç ilimiz talepte bulundu, birkaç ilde sırada ya da hazırlık yaptıklarını biliyoruz. Bu illerin çoğu Marmara ve batı illerimizdir. Eğer doğu ya destek çıkılması isteniyorsa sözün icraata dönüşmesi gerekir. Ancak Tarihi geçmişiyle, Turizmiyle, Stratejik konumuyla ve Cumhuriyet tarihinde Ak Parti hükümetleri dönemi hariç 2. planda bırakılan bölgemiz ve ilimize devletin bize geçmişten olan bir borcu olarak bu fabrikayı Güneydoğu’ya ve ilimize yapılmasını istiyor ve hak ediyoruz. Finans Kenti İstanbul, Otomobil Sanayii Bursa, Uçak Sanayii Eskişehir, Turizm Sektörü Antalya, terör sanayii değil yerli otomobil sanayisinde Mardin olsun. Mardin kamuoyunun, siyasilerin, yerel yönetimlerin, ticaret odalarının, STK’ların, basının, yetkililerinin ve tüm halkın bu talebi desteklemelerini istiyorum.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler