MÜSİAD’tan Kur’an-ı Kerim öğrenen yüzlerce çocuğa hediye

MÜSİAD’tan Kur’an-ı Kerim öğrenen yüzlerce çocuğa hediye

MÜSİAD Batman Şubesinin gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD, Kur’an-ı Kerim öğrenen yüzlerce çocuğa hediye verirken, eğitimlerini başarıyla tamamlayan bazı öğrencilere ise hediye çeki verdi.

Çocukların yaz dönemlerinde camilerde Kur'an dersi almalarını teşvik etme amacıyla 'Bu Yaz Camideyim' projesini gerçekleştiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genç MÜSİAD Batman Şubesi yönetim kurulu üyeleri, Hüseyniye Kız Kur'an Kursu’nda eğitimlerini tamamlayan çocukları ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.

İl Müftülüğüyle birlikte Hacı Talat Camii, Hayber Camii ve Hüseyniye Kız Kur'an Kursundaki öğrencilere yönelik 'Bu Yaz Camideyim' projesi gerçekleştiren MÜSİAD, ödül törenini Hüseyniye Kız Kur'an Kursu’nda düzenledi.

Genç MÜSİAD Şubesi tarafından uygulanan programın ödül törenine; MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Genç MÜSİAD Batman Şube Başkanı Abdulkadir Şeker ve yönetim kurulu üyeleri ile çocuklar katıldı.

Programda Kur’an-ı Kerim okuyup ilahiler seslendiren çocuklar, toplu şekilde salâvat çekti. Yaptıkları etkinliğin ardından MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir ve Genç MÜSİAD Şube Başkanı Abdulkadir Şeker ile yönetim kurulu üyeleri, Kur’an-ı Kerim öğrenen yüzlerce çocuğa hediye verirken, eğitimlerini başarıyla tamamlayan bazı öğrencilere ise hediye çeki verdi.

Programın ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genç MÜSİAD Şube Başkanı Abdulkadir Şeker, öğrencileri camiye teşvik etmek amacıyla "Bu Yaz Camideyim" projesi kapsamında 3 camide 500 öğrenciye çeşitli hediyeler ve tüm derslerde başarı gösteren 10 öğrenciye ise hediye çeki verdiklerini söyledi.

“Amacımız çocuklara camiyi sevdirmektir”

Etkinliğin Türkiye geneli yapıldığını aktaran Şeker, “Geçen sene bu projemizi bir camide yaptık ve 150 öğrenciye hitap ettik. Bu sene hedefimizi biraz daha yükselttik, 3 camiye çıkardık. 3 camimizde 500 öğrencimize bu hizmeti veriyoruz. 3 ay boyunca haftada bir öğrencilerimizi ziyaret edip ikramlarda bulunduk. 3 ayın sonunda öğrencilerimize final yaptık. Bu final çerçevesinde öğrencilerimize hem hediyeler dağıttık, ilk 10’a giren öğrencilerimize de bayram ve okul öncesi ihtiyaçlarını gidersinler diye hediye çekleri dağıttık.” dedi.

Programın sene boyunca devam etmesini temenni ettiklerini dile getiren Şeker, “Seneye de inşallah hedefimizi büyütüp, daha fazla çocuğa ulaşmayı temenni ediyoruz. Buradaki amacımız çocuklara camiyi sevdirmektir. Peygamber efendimizin dediği gibi, ‘En hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir.’ Bizim de bu çorbada biraz tuzumuz olsun istedik. Çocukların camiyi isteyerek ve Kur’an-ı Kerim’i öğrenerek hayatlarını yaşamalarını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.