Muşlular yavaş ilerleyen alt ve üstyapı çalışmalarından şikâyetçi

Muşlular yavaş ilerleyen alt ve üstyapı çalışmalarından şikâyetçi

Muş’ta yaklaşık 2 senedir devam eden altyapı ve bu sene yapımına başlanan üstyapı çalışmalarının yavaş ilerlediğini belirten vatandaşlar çalışmaların daha hızlı yürütülmesi gerektiğini söylediler.

Muş Belediyesi tarafından kentte içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının tamamının yenilenmesi için 30 Haziran 2017 tarihinde başlatılan çalışmalar birçok noktada devam ediyor.

Vatandaşlar, yaklaşık 2 senedir devam eden altyapı ve bu sene yapımına başlanan üstyapı çalışmalarının yavaş ilerlediğini belirterek, çalışmaların daha hızlı yürütülmesi gerektiğini söylediler.

Kentin birçok noktasında devam eden ve beraberinde çeşitli sıkıntılar getiren çalışmaların gerekli olduğunu ancak çalışma yapılırken insanların rahatsız edilmemesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar, oluşan tozdan dolayı evlerinden çıkamadıklarını, yolların kapalı olması ya da bozuk olmasından dolayı da araçlarını bırakıp yürüyerek çarşıya çıktıklarını ifade ettiler.

Kentin en işlek caddesi olan İstasyon Caddesi esnafı ise yaklaşık bir aydır caddenin trafiğe kapalı olmasından dolayı iş yapamadıklarını söylediler.

“Çalışmalar daha erken bitirilebilirdi”

Esnaflardan Mehmet Tural, içme suyu, kanalizasyon ve telefon hattı için ayrı ayrı kazı yapıldığı için sürecin uzadığını ve kendilerinin olumsuz etkilendiklerini söyledi.

Tüm çalışmaların aynı anda yapılması gerektiğini söyleyen Tural, “Ben Muş’ta esnafım. Bu çalışmalardan pek memnun değiliz. Çünkü çok uzun sürüyor. Çalışmalar daha erken bitirilebilirdi. Görüyorsunuz. Görüntü ortadadır. İşlerimizi kötü etkiliyor. Çünkü araçlar caddeye giremiyor. İnsanlarda yayan buraya gelmiyorlar. Altyapı yaparken sıkıntı çok oluyor. Çalışmaların hepsi bir kerede yapılsaydı daha iyi olurdu. Telefon hattı için ayrı, elektrik hattı için ayrı, su için ve kanalizasyon için ayrı ayrı kazıyorlar. Bundan dolayı biz sıkıntı yaşıyoruz. Çalışmalar baya uzun sürüyor.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar rahatsız edilmeden yapılsaydı daha iyi olurdu”

Yapılan çalışmanın iyi olduğunu fakat sürecin yavaş işlediğini söyleyen vatandaşlardan Fatih Yeşilbaş ise, “Yapılan çalışma güzel fakat insanlar rahatsız edilmeden yapılsaydı daha iyi olurdu. Allah muhafaza etsin buralarda bir yangın çıksa buraya nasıl müdahale edecekler? Her taraf toz duman. Arabamızı bağlamışız yürüyerek geziyoruz. Herkes aynı sorundan şikâyetçi. Dediğim gibi güzel olduğu kadar, vatandaşı da rahatsız ederek yapılan bir çalışmadır.” şeklinde konuştu.

“Bu çalışmanın daha da hızlı olması gerekir”

İnsanların rahatsız olmaması için özen gösterilmesi gerektiğini belirten Yasin Gündeş, şu ifadeleri kullandı:

“Çalışmalar biraz yavaş ilerliyor. Aslında hem yavaş hem de acemice ilerleyen bir çalışma. Bu çalışmanın daha da hızlı olması gerekir. Yavaş çalıştıkları için insanlar rahatsız oluyor. Toz olmaması için sulama yapmaları gerekir. Özen göstermeleri gerekir ki toz olmasın, insanlar rahatsız olmasın.”

Öte yandan 24 Haziran seçimleri öncesi miting için eski Başbakan Binali Yıldırım’ın Muş’a gelmesi üzerine, miting tarihi öncesi belediye civarındaki çalışmalar kısa bir sürede tamamlanma aşamasına getirilmişti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.