"Müslüman Allah’tan ümidini kesmez"

"Müslüman Allah’tan ümidini kesmez"

Mübarek Miraç Gecesi tüm İslam âleminde olduğu gibi Adıyaman’da da coşku ve sevinç ile ihya edildi.

Adıyaman’da birçok cami, dernek ve vakıf tarafından tertiplenen programlar ile ihya edilen Miraç Gecesi'nde, dünya Müslümanlarının birlik, beraberlik ve kurtuluşu için dualar edildi.

Ulu Camii'nde mevlit ve Kur’an-ı Kerim okunurken İmam Hatip Camii’nde ise Tespih Namazı kılınarak gecenin feyzinden ve bereketinden istifade edilmeye çalışıldı.

İl müftülüğü tarafından tertiplenen program kapsamında Yeni Pınar Camii’nde Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi tarafından gecenin ehemmiyeti ile ilgili vaaz verildi.

Çiftçi, “Bu gece Rabbimizden bize namazın hediye olarak gönderildiği gecedir. Bu gece Peygamber Efendimiz ile beraber Rabbimizin, kişinin şirk koşmadan, 'La ilahe illallah' ikrarı üzerine ölen kişinin cennete gireceğini müjdelediği gecedir. Bu gece Bakara Suresi'nin son iki ayeti olan, namazlardan sonra okuduğumuz Amenerrasulü'nün hem hediye hem müjde olarak gönderildiği gecedir. Bu gece Rabbimizin gücünün, kuvvetinin nişanesi olarak Peygamber Efendimizin Mekke'den oradan da öteler ötesine götürüldüğü gecedir. Bu gece Mekke müşriklerinin Peygamberimizi yalanladığı, baskı uyguladığı, Müslümanları izole ettikleri, ambargo uyguladıkları, hatta memleketlerinden sürmeye çalıştıkları bir zamanda Allah'ın Miraç mucizesi ile Peygamber Efendimizi huzuruna aldığı gecedir. Kendisine Allah'tan ümidin kesilmemesi, ye'se kapılmaması gerektiğini bildirdiği gecedir.” dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA) 





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler