Müslüman halkın hassasiyetleriyle uğraşmak kimseye fayda sağlamaz

Müslüman halkın hassasiyetleriyle uğraşmak kimseye fayda sağlamaz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin sahabe İyaz bin Ganem'in adını taşıyan caddede isim değişikliğine gitmek istemesine tepki gösteren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Aktaş, "Müslüman halkın hassasiyetleriyle uğraşmak kimseye fayda sağlamaz." dedi.

HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin merkez Kayapınar ilçesinde cami yapımı için belirlenen alanların farklı amaçlarla kullanımı amacıyla imar planı değişimine gitmesi kamuoyunun gündeminde sıcaklığını korurken, söz konusu belediyenin bir başka skandal girişimi daha ortaya çıktı.

HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Sur ilçesindeki bir caddenin ismini değiştirmek istedi. Belediye caddeye, Diyarbakır'ın fethinde yer alan Fetih Komutanı İyaz bin Ganem'in adını kaldırarak yerine PKK’lileri tedavi ettiği için 3 yıl 9 ay hapis cezası yatan ve 5 yıl önce ölen Doktor İlhan Diken'in adının verilmesini kararlaştırdı. Karar tepkilere neden oldu.

Karar hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, belediyeye çağrıda bulunarak Müslüman halkın dini hassasiyetleriyle uğraşmanın kimseye fayda vermeyeceğini söyledi.

Belediyeciliğin hizmet amaçlı çalışması gerektiğine vurgu yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Aktaş, yapılanları art niyetli olarak nitelendirdi.

Halkın faydasına olan hizmetler yapmak yerine ideolojik belediyecilik yapılmasının doğru olmadığının altını çizen Aktaş, “Diyarbakır halkı Müslümandır. Dinine, örfüne ve âdetine bağlıdır. Belediyeler siyaset yeri değil hizmet yeridir. Hizmet yapmak yerine ideolojik belediyecilik yapmayı doğru bulmuyoruz. İnsanların diniyle, camileriyle uğraşırsanız, bu halk bunun hesabını er geç sorar. Yıllardır taş üstüne taş koymadılar, bu da yetmezmiş gibi halkın manevi değerleriyle oynuyorlar. Bunların İslam dinine tahammülleri yok." şeklinde konuştu.

“Masum değilsiniz, art niyetle hareket ediyorsunuz”

Belediyenin hem camiler için imar planı değişikliğine hem de İyaz bin Ganem’in ismini taşıyan caddede isim değişikliğine gitmesinin kabul edilemez olduğunu aktaran Aktaş, "İyaz Bin Ganem, Diyarbakır halkını İslam’la şereflendiren İslam ordusunun büyük komutanlarındandır. Böyle bir şahsiyetin isminin Diyarbakır’da bir caddeye verilmesi Diyarı-ı Sahabe olan memleketimiz için büyük bir onurdur. Böyle bir şahsiyetin isminin Diyarbakır’da öne çıkarılmasına tahammül etmemek kabul edilemez. Burada kesinlikle art niyet vardır, planlı ve programlı bir şekilde İslam büyüklerine ve İslami değerlere düşmanlık söz konusudur.” dedi.

Toplumun İslami hassasiyetlerinin güçlü olduğuna dikkat çeken Aktaş, herkese İslami değerlere sahip çıkması çağrısında bulundu.

“Almış olduğunuz kararları yeniden gözden geçirin”

Belediye yönetimine çağrıda bulunan Aktaş, "Masum değilsiniz, art niyetle hareket ediyorsunuz. Hedefiniz, amacınız hizmet etmek değil. Amacınız bu toplum için faydalı bir şeyler inşa etmek değil. Maalesef bu icraatlar ve niyetler hiç masum değil. Gaflete düşüp, insanların inancıyla ve değerleriyle oynamış olabilirsiniz. Bundan bir an önce geri dönün. Özellikle bu toplumun İslami hassasiyetine karşı olmanın, ateşe benzinle gitmenin kimseye bir faydası yoktur. Almış olduğunuz kararları yeniden gözden geçirin. Bu tür yanlışları bir daha yapmayın." ifadelerini kullandı.

Son olarak AK Partili meclis üyeleriyle ilgili konuşan Aktaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Halkın İslami değerlerine ve memleketin faydasına olmayan meselelerde velev ki aleyhte oy kullanmış olsalar da bu konuda alınmış olan kararların mutlaka halkın gündemine taşınması gerekir. Alınan kararların bir şekilde sümenaltı edilmesine göz yummalarını veya buna sessiz kalmalarını doğru bulmuyoruz.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler