‘Müslüman’ın Müslüman’a zarar verdiği Ramazanlar yaşıyoruz’

‘Müslüman’ın Müslüman’a zarar verdiği Ramazanlar yaşıyoruz’

Bursa’da katıldığı iftar programında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşına dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte, Birlik Vakfı Bursa Şubesinin düzenlemiş olduğu iftar programına katıldı.

650 yıldır imarethane olarak kullanılan ve günümüzde Birlik Vakfı eliyle yardım faaliyetlerine devam eden 1. Murat Hüdavendigar imaretinin avlusunda düzenlenen iftar sofrası, Bursalıları bir araya topladı.

“Allah Müslümanlara birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi nasip etsin”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu iftar sonrasında yaptığı konuşmada, “Mekânlar dar olsa da gönüllerin geniş olduğu bu sofrada sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Son yıllarda hüzünlü Ramazanlar, hüzünlü bayramlar yaşıyoruz. Neredeyse Müslüman’ın Müslüman’a zarar verdiği Ramazanlar yaşıyoruz. Allah Müslümanlara birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi nasip etsin. Birlikte tüm sıkıntıların üstesinden gelmeyi nasip etsin. Rabbimiz İnşaallah bu sofralarda edilen duaların olumlu yansımalarını kısa zamanda görmemizi, gönül sağlığımıza, fiziki sağlığımıza faydası olan bu günlerin sosyal sağlığımıza da faydasının olmasını nasip etsin. Bağlarımızın güçlendiği birliğimizin kuvvetlendiği bu sofraları gelecek yıllarda da Rabbimizin bizlere nasip etmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.  

Ramazan’ın bütünleştirici özelliklerini vurgulayan Vali Karaloğlu ise “Allah dergâh-ı izzetinde tuttuğumuz, tuttuğunuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. İslam Dünyası’nda yaşanan sıkıntılar İnşallah son bulsun diye niyaz ediyorum. Bu sofranın kurulmasında ve buluşmamızda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.