Müslüman Kadının Kalesi Tesettür

Müslüman Kadının Kalesi Tesettür

Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) üyesi Ergani Kardeş-Der, "Müslüman Kadının Kalesi Tesettür" konulu konferans düzenledi. Konferansta konuşan Doğruhaber Gazetesi yazarı Sümeyye Ürük, "Tesettür, Müslüman kadının Rabbine verdiği sözü tutmasıdır" dedi.

DİYARBAKIR - Tesettüre Çağrı Platformu üyesi derneklerden Kardeş-Der, Ergani'de "Müslüman Kadının Kalesi Tesettür" konulu konferans düzenledi. Konferansta Ergani Kardeş-Der Kadın Kolları üyesi Ayşe Demir Kalkan ile Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Sümeyye Ürük birer konuşma yaptı. Konferanstan önce tesüttür konulu sinevizyon gösterisi izlendi.


Bekir Aral Lisesi Konferans Salonu'nda saat: 13.00'te Kur'an-i Kerim tilavetiyle başlayan konferans Ayşe Demir Kalkan'ın konuşmasıyla devam etti.


Tesettür Allah'ın Kesin Emri, Müslüman Kadının Kimliğidir
Allah'ın emri olan Tesettürü konuşmak için biraraya geldiklerini hatırlatarak Kalkan, "Tesettür Allah'ın kesin emri, Müslüman Kadının kimliğidir. Tesettür emrini duyan Müslüman kadının 'işittik ve itaat ettik' deyip bu emre uyması gerekir. Müslüman kadınlara tesettürü emreden Nur suresi 31. Ayeti'nce Ensar'ın bütün kadınları örtündü. Onlar Allah'ın emrini yerine getirme konusunda aceleciydi. Bizlere ne oluyor ki tesettür konusunda acele etmiyor, gevşek davranıyoruz" dedi.


Konuşmasına örtünün önemiyle devam eden Kalkan son olarak; "Örtünmeyen bir kadının Allah'a sunacağı hiçbir şeyi yoktur. Bir kadın önce örtünmeli ki İslam'ın diğer emirlerini uygulayabilsin. Tesettür kadının kendi kişiliğini, dişiliğinin önüne almasıdır. Tesettüre karşı çıkanlar kadını kişiliksizleştirip kimliksizleştirmek istiyorlar. Kimliksiz kalan kadın da onların nefislerinin esiri olur" dedi.


Tesettür, Müslüman Kadının Rabbine Verdiği Sözü Tutmasıdır
Ergani kardeş-der Kadın kollarının düzenlediği tiyatro etkinliğinden sonra Doğruhaber Gazetesi yazarı Sümeyye Ürük Kürtçe bir konuşma yaptı.

Müslümanların Kalu Bela'dan beri Rabbine söz verdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Ürük; "Müslüman kadın tesettürüyle bu emre uymuştur. Tesettür, Müslümün kadının Rabbine verdiği sözü tutmasıdır. Kim tesettüre bürünerek ahdine uyarsa ve takva üzerinde olursa Allah'u Teala ondan razı olup onu sevecektir" dedi.


Ahzap Suresi 59. Ayeti hatırlatan Sümeyye Ürük; "Rabbimiz bu ayet ile Müslüman kadını muhatap kabul etmiş ve ona mesaj vermiştir. Bu mesaj Müslüman kadının tesettürüne riayet etmesidir. Rabbimiz Müslüman kadının nasıl olması gerektiği konusunda bizlere model çizmiş ve tesettürümüzün islami olmasını emretmiştir" dedi.


Allah'u Teâlâ'nın tesettüre ehemmiyet verdiğini belirten Ürük son olarak; "şeytan ve dostlarının İslam ile mücadelesi tesettür üzerine olmuştur. Bu mücadele Hz Adem'den günümüze devam etmiştir. Bizler tesettür ile kendimizi dışarıda koruduğumuz gibi evin içinde de tesettüre riayet etmeliyiz. Evdeki tesettürümüz, dışarıdakini destekler nitelikte olmalıdır" dedi.


Tesettür konferansı Kardeş-Der Kadın Kolları üyesi Esmer Özdemir'in yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Asiye Buran - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.