"Müslüman şahıslar, partiler, cemaatler Kudüs için bir araya gelmeli"

"Müslüman şahıslar, partiler, cemaatler Kudüs için bir araya gelmeli"

Müslüman şahıslar, partiler ve cemaatlerin Kudüs’ün özgürlüğü için bir araya gelmesi gerektiğini belirten bölge âlimlerinden Molla Muhammed Beşir Varol, bu sayede Kudüs’ün Müslümanların vahdetine vesile olacağını söyledi.

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya yönelik şer planını değerlendiren bölge âlimlerinden Molla Muhammed Beşir Varol, Müslümanlara vahdet çağrısında bulundu.

Kudüs meselesinin tüm Müslümanların ortak meselesi olduğunu ifade eden Varol, en kısa sürede Müslüman şahıslar, partiler ve cemaatlerin Kudüs’ün özgürlüğü için bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti.

Emperyalist ABD Başkanı Trump’ın Kudüs ile ilgili kararına sert tepki gösteren Varol, “Kudüs ile ilgili verilen bu kararın Müslümanların vahdetine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah bu karar Kudüs’ün özgürlüğüne vesile olur. Bu Kudüs meselesi de diğer İslami meseleler gibi birbirleriyle bağlantılıdır. Kudüs’ü sahiplenmemizin bir nedeni, Kudüs’ün Allah’ın evi olmasıdır. Kudüs mukaddes kılınan üç camiden biridir. Aynı zamanda Allah’ın tüm camileri de mukaddestir. Birçok nassa göre bu üç cami diğer camilere nazaran daha çok mukaddestir. Nasıl ki Mescid-i Haram’ı, Mescid-i Nebevi’yi sahiplenmemiz gerekiyorsa, aynı şekilde Mescid-i Aksa’yı da sahiplenmemiz gerekiyor.” dedi.

"Müslümanlar İslam’a sahip çıksalardı, Kudüs bugün bu hale gelmezdi"

İslam’ı sahiplenmeyenlerin Kudüs’ü sahiplenemeyeceklerini vurgulayan Varol, “Sadece Mescid-i Aksa değil, diğer herhangi bir camiye olan hürmetsizliğe karşı Müslümanlar bunu kabul etmeyip, hürmetsizlik edenlere de derslerini vermelidirler. Fakat meselemiz şimdi Kudüs meselesidir. Kanaatim şu ki, İslamı sahiplenmeyen Kudüs’ü de sahiplenemez. Çünkü İslam’la mukaddes olmuştur. Eğer ki Müslümanlar İslam’a sahip çıksalardı, Kudüs bugün bu hale gelmezdi. Müslümanlar vazifelerini yapmadıkları için bugün mukaddes olan üç camiden biri olan Mescid-i Aksa Yahudilerin elinde esirdir.” diye konuştu.

“Müslümanlar müşterek meselelerini ön plana çıkarıp şahsi meselelerini geri plana atmalıdırlar”

Konuşmasının devamında Varol, şunları söyledi: "Kudüs’ün esir oluşu Müslümanların kalplerinde zaten bir yaradır. Fakat Trump bu yara üzerindeki kabuğu kaldırmıştır. İnşallah bu mesele Müslümanlar arasında vahdete vesile olur. Müslümanlar bu mesele üzerinde ciddi durmalı ve tüm çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırmalıdırlar. Eğer ki Müslümanlar müşterek meselelerini ön plana çıkarıp şahsi meselelerini geri plana iterlerse Allah’ın izniyle o zaman Müslümanlar arasında vahdet olur."

“Kudüs meselesi mezhepsel ya da kavmiyetsel bir mesele değildir”

Kudüs meselesinin tüm Müslümanların ortak meselesi olduğuna işaret eden Varol, "Bu Kudüs meselesi mezhepsel ya da kavmiyetsel bir mesele değildir. Bu mesele tüm ümmetin, kavimlerin meselesidir. Onun için lazımdır ki, bu meseleyi ciddi sahiplenmeliyiz. Bu mesele için tüm Müslüman şahıslar, partiler, cemaatler bir araya gelmeli, Kudüs’ün özgürlüğü için istişarelerde bulunmalıdır. İnşallah bu davranış Müslümanlar arasında vahdete vesile olup, Kudüs’ün özgürlüğüne sebep olacaktır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.